Poté si musí vzít dvě hadice, které jsou umístěny za bariérou a běží ke kladině, kde hadice za běhu rozmotají. Pak seběhnou k rozdělovači, kde musí hadice a proudnici pospojovat k sobě, a doběhnout co v nejkratším čase do cíle. Vypadá to jednoduše, ale není tomu tak, záleží zde na rychlosti a šikovnosti závodníka," přiblížil průběh a náročnost závodu Lukáš Horský, vedoucí oddílu mladých hasičů.

V kategorii mladší závodili S. Pončíková, V. Pončík, M. Ducháček, Š. Buryška, J. Krnáč a Š. Šedivý. V konkurenci 220 závodníků se nejlépe umístil M. Ducháček, který se umístil na 139. příčce. Následující závodní den běželi ve starší kategorii pouze dva závodníci, za dívky T. Koubová a za chlapce Z. Šturc. „Všem závodníkům moc děkujeme," usmíval se Lukáš Horský.

Prohlídka v Modřanech

V polovině listopadu děti navštívili společně s SDH Satalice a SDH Březiněves novou profesionální hasičskou stanici v Modřanech, kde byla připravena prohlídka celé stanice, ukázky techniky, včetně exkurze krajského operačního střediska Hasičského záchranného sboru a linky 112.

„I když závodním sezona skončila, budou se děti od prosince nejen připravovat na další závody v uzlování, které se budou konat v únoru, ale také budou probírat například odznaky odborností u hasičů, první pomoc a podobně. Všem moc děkujeme za přízeň, přejeme veselé vánoce a jen to nejlepší do nového roku," vzkázal vedoucí oddílu mladých hasičů při SDH Miškovice.