„Kromě krásného místa a dobrého piva je tu i skvělá organizace," řekla návštěvnice festivalu Alžběta. Spokojeni byli s festivalem i pivovarníci.

„Místo je úžasné, jedním slovem má duši. Pražský hrad je atraktivní pro turisty z hlediska historie, ale tento festival představuje jeho nový formát, s příběhem o tom, že je potřeba objevovat nejen minulost, ale i současnost, kterou představují právě minipivovary. Známe tu mnoho pivovarníků a moc nás těší, že se na takovéto akci profesně setkáváme. Konzumenti jsou znalí pivních stylů a takové akce napomáhají pivní kultuře a pivní různorodosti," řekl místopředseda Asociace malých nezávislých pivovarů Slovensko a ředitel pivovaru Kaltenecker ze Slovenska.

Pořadatelé se museli během sobotního odpoledne vypořádat i s rozmary počasí. Přes Prahu se totiž přehnala intenzivní bouřková přeháňka, která návštěvníky festivalu doslova nahnala pod připravené stany a k výčepním pultům. „V tom parnu to bylo víc než příjemné," smál se jeden z návštěvníků, student Vojtěch. „Musím ale pochválit organizátory. Okamžitě postavili rezervní stany, abychom se měli kam schovat. Palec nahoru," dodal se smíchem.

Čtěte také: Rekordní ročník festivalu: Pražský hrad je plný milovníků piva