Milan Jančík Deníku potvrdil, že vážně uvažuje o návratu na přerušenou dráhu operního pěvce. V úterý se dokonce zúčastnil setkání tvůrců a účinkujících chystaného muzikálu Slávka Boury – Naháči.

„Některou z rolí by mohl velmi pěkně ztvárnit pan Jančík. Máme zájem o jeho bas,“ prozradila Kristýna Hlaváčková z přípravného organizačního týmu muzikálu. „Zatím ovšem jeho účast nemůžeme potvrdit. Dosud jednáme,“ dodala.

Sám Jančík je nabídkou potěšen a rád by ji přijal. Podle vlastních slov vidí v navázání na uměleckou kariéru jednu z variant své budoucí seberealizace. „Zvažuji návrat na prkna, co znamenají svět,“ podotkl Jančík.

Deníku svěřil, že od režiséra muzikálu dostal nabídku na obsazení role profesora. „Hodím se mu do scénáře typově,“ vysvětlil dále Jančík.

Zpívání ho pořád baví

Ujistil, že zpěv ho nikdy neomrzel. „Zpívání mě pořád baví a jelikož jsem skončil s politikou, není důvod to nezkusit. Pokud bych byl skutečně obsazen, pak bych případný honorář věnoval na dobročinné účely,“ dodal včera Jančík.

Naháči mají být podle Slávka Boury prvním interaktivním muzikálem na světě a jejich premiéra je plánovaná na 4. října v Goja Music Hall. Mezi účinkujícími se mají objevit Zbyněk Drda, Martin Maxa nebo Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy.

A možná i zmíněný Jančík, který splňuje základní předpoklady. Na brněnské konzervatoři studoval operní zpěv. V osmdesátých letech pak účinkoval ve sboru Moravského divadla v Olomouci a Moravskoslezského divadla v Ostravě.

Čtěte také: Boura chystá muzikál inspirovaný Facebookem

ONDŘEJ LEINERT, JAKUB KRUPKA