Akceměla rozšířit obecné povědomí o ekologických otázkách a upřít pozornost veřejnosti na zásadní ekologické výzvy současnosti.

„Letošní ročník Ekofestivalu se z široké palety témat a problémů zaměří na téma odpovědné spotřeby. Stále se ukazuje, že informovanost o důsledcích spotřebitelského chování na životní prostředí a zároveň lidské zdraví je velmi malá. Stejně tak se ví málo i o možných alternativách. Přitom, jsou to právě spotřebitelé, kteří svojí možností volby výraznou měrou ovlivňují co, kde a s jakými nároky na přírodní ale i lidské zdroje vznikne či zanikne,“lákala za pořadatele Renata Adamová z asociace ekologických organizací Zelený kruh.

Ekofestivaluse zúčastnily zástupci dvou desítek ekologických společností, se kterýmimohli návštěvníci diskutovat o jednotlivých aspektech odpovědné spotřeby, o problematice dopravy, a nebo možnostech šetrného nakupování či energeticky úsporných opatřeních v bydlení.

Vedle hlavního programu čekala na návštěvníky hudební a divadelní produkce, prodej ekologických produktů, řada her pro děti i dospělé, tombola a v neposlední řadě i celodenní promítání filmů s ekologickou tématikou.