V bytě v šestém patře, kam museli hasiči vtrhnout násilím, protože nikdo neotvíral, nenašli lidi v ohrožení života, jak zprvu předpokládali, ale ani ničivé plameny – jen dýmající dýmovnici. Ovšem takovou, jakou příslušníci požárního sboru ještě neviděli…

Protože v té chvíli nikdo netušil, zda z dýmovnice neznámého původu neuniká jedovatá látka, došlo na preventivní evakuaci lidí ze dvou nejvyšších pater. Ti se mohli domů vrátit za půl druhé hodiny, po odvětrání chodeb. Až po návratu majitele bytu ale vyšlo najevo, co přesně se uvnitř odehrálo. Vlastník bytu si objednal dezinsekci, tedy zásah proti nepříjemnému hmyzu, který se v bytě usídlil, a zákrok proti nežádoucím vetřelcům se jaksi vymkl kontrole.

Slova majitele bytu potvrdily i rozbory hasičů. Ty ukázaly, že látky uvolněné z dýmovnice zabíjí pouze obtížnou havěť, jsou ale neškodné pro člověka i pro domácí zvířata.

Třebaže se vlastně nic nestalo, případ dál zůstává předmětem šetření. Ačkoli je evidentní, že nedošlo k žádnému zločinu, policisté zjišťují, zda se někdo nedopustil přestupku.