Oběma politikům už v březnu rada odebrala kompetence, jejich odvolání muselo schválit zastupitelstvo. Jeho jednání provázely hádky a protáhlo se do nočních hodin. Během diskuse padla řada obvinění ze zneužívání politických funkcí. Podle starosty Milana Marušíka (ANO) je důvodem odvolání nespolupráce ze strany Změny pro Prahu, jejíž zastupitelé odmítli podpořit návrh rozpočtu. Ten nakonec schválen byl.

Současná  radnice Prahy 12.
ANO a ČSSD chtějí v Praze 12 odvolat dva radní Změny

Podle odvolaných politiků nemohli rozpočet podpořit například proto, že oproti předchozímu roku snížil výdaje na školství o zhruba třicet procent. „Jednalo se o krok zcela v rozporu s tím, že se nyní již bývalá koalice přihlásila ke školství jako k jedné z priorit," uvedla Rázková.

Za odvoláním podle ní stojí jiné důvody. „Změna pro Prahu 12 odmítla podpořit několik problematických kroků svých koaličních partnerů. Jednalo se například o záměr směny pozemků a komořanské ubytovny ve správě městské části za pozemky místostarosty Michala Pince," uvedla. Dalším důvodem je podle ní jejich nesouhlas se zahušťováním zástavby na modřanském sídlišti.

Daniela Rázková.
Rada Prahy 12 odebrala kompetence radním Rázkové a Boublíkovi