VYBERTE SI REGION

Duel neduel, pohoda v kuchařském klání sálala

Praha /FOTOGALERIE/ - Festival Chef Time Fest nezadržitelně míří do svého závěru. Třetí ročník zimního gurmánského festivalu začal ve čtvrtek 7. ledna a ukončen bude ve čtvrtek 28. ledna. V tomto období se, převážně v dejvické restauraci AvantGarde, představují se svým uměním špičkoví šéfkuchaři.

18.1.2016
SDÍLEJ:

Festival Chef Time Fest: z kuchařského 'duelu' Jaroslav Žídek - Marek Raditsch v dejvické restauraci AvantGarde.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Většina šéfkuchařů je z Prahy, ale přijel i špičkový šéfkuchař, který působí na Slovensku, Jaroslav Žídek. Na skok se v Praze zastavil i držitel michelinských hvězdiček, Belgičan Filip Claeys. Ten oslnil návštěvníky večeru, který nesl příhodně název Michelin Star Menu.

Každý den se v Dejvicích scházejí špičkoví šéfkuchaři, aby hostům servírovali své pokrmy. Nechybí ani známí porotci z nedávno skončené televizní soutěže Master Chef - Miroslav Kalina, Marek Fichtner a Marek Raditsch.

Právě Raditch se „utkal" ve večeru s názvem Chef´s Duel s Čecho-Slovákem Žídkem. Hosté, sedící u kulatých stolů, dostávali na stůl dva předkrmy, dva hlavní chody a dva dezerty. Nikdo nevěděl, který pokrm je od kterého šéfkuchaře. Návštěvníci pak vždy určili, který pokrm jim více chutnal.

„Neberu to jako soutěž, ale jako možnost si zavařit s Jardou a strávit příjemný večer," uvedl na začátku večeru Marek Raditsch. Ten se pak odebral do kuchyně, kde s Žídkem, šéfkuchařem domácí restaurace Janem Kvasničkou a dalšími pomocníky rozjeli kuchařský koncert.

Výrok o vítězi nebyl slyšet

Kdo nakonec vyhrál, nebylo důležité, protože oba kuchaři byli úspěšní u jednoho z pokrmů, když ředitel restaurace AvantGarde Karel Šimůnek chtěl prozradit, kdo byl úspěšnější u dezertu, ozval se potlesk a jeho výrok tak takticky nebylo slyšet.

V předkrmu se musela objevit mušle, v hlavním chodu křepelka a v dezertu rebarbora. Zatímco Žídek připravoval pokrmy vyznačující se mnoha ingrediencemi, barvami a chutěmi navzájem se doplňujícími, Raditsch zvolil střídmější pokrmy, které dávaly vyniknout dominantní surovině. Oba styly si našly své vyznavače, a tak závěrečný potlesk byl tečkou za příjemným večerem, který si všichni přítomní pochvalovali.

Kromě duelů a takzvaných Chef´s Table, kde servíruje jídla postupně pět šéfkuchařů, se konají školy vařen a workshopy. Více zájemci najdou ZDE.

Čtěte také: Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Autor: Jiří Macek

18.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Prosinec bude teplotně průměrný, nejchladněji bude mezi svátky

Praha - Následující čtyři týdny budou teplotně průměrné, nejchladnější by mělo být období mezi svátky. Nejvíce srážek má spadnout už příští týden, celkový prosincový úhrn by ale neměl vybočit z dlouhodobého průměru. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

AKTUALIZOVÁNO

Prima řešila tři hodiny technickou závadu, vypadly její stanice

Praha - Televize Prima se dnes okolo poledne zhruba tři hodiny potýkala s technickou závadou, kvůli které vypadly všechny její stanice. Přibližně ve 14:00 byl problém odstraněn a všechny kanály Prima Group opět vysílají, sdělila mluvčí Primy Jana Mrákotová.

AKTUALIZOVÁNO

Prima řeší technickou závadu, vypadly všechny její stanice

Praha - Televize Prima se již více než hodinu potýká s technickou závadou, kvůli které vypadly všechny její stanice. Na odstranění poruchy technici pracují, sdělila mluvčí televize Gabriela Semová.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies