„Chystá se ve stanicích Opatov a Karlovo náměstí. Projekční příprava dodatečných bezbariérových přístupů byla zahájena ve stanicích Jiřího z Poděbrad, Českomoravská a Flora. Studijně jsou prověřovány stanice Želivského, Pražského povstání, Radlická, Křižíkova a Jinonice," uvedla mluvčí pražského dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková.

Ilustrační foto.
Devět stanic metra v Praze bude mít nově bezbariérový přístup

Nízkopodlažní tramvaje i autobusy 

Pro vozíčkáře bylo na přelomu tisíciletí přístupných 22 stanic metra z 52. V metropoli je od roku 2015 celkem 61 stanic, bezbariérových je 44. V současnosti DPP staví bezbariérový přístup ve stanici Palmovka. V dalších stanicích jsou projekty bezbariérových vstupů do metra v různých stádiích přípravy.

Současně s rekonstrukcemi tramvajových tratí se upravují i bezbariérové zastávky. V Praze je 641 tramvajových zastávek a z toho je 489 bezbariérových. Po hlavním městě nyní jezdí 348 nízkopodlažních tramvají a 939 nízkopodlažních autobusů.

Sbírka Jezdíme pro Jedličkův ústav vynesla 4,8 milionu korun, chybějící částku do ceny autobusu uhradila Nadace Jedličkova ústavu, která sbírku pořádala.
Bezbarierový autobus Rudolf byl pokřtěn