„Chceme nabídnout návštěvníkům maximální komfort, proto bude od soboty do nedělní půlnoci posílena doprava," uvedl Gaydečka.

Dopravní omezení se dotknou mostu Legií, který bude uzavřen. Ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m Prahy na něm vznikne dočasná zastávka Festivalová. Na Janáčkově nábřeží otevřou pěší zónu s farmářskými trhy. Neprůjezdná bude také Petřínská a Vítězná ulice. Přes náměstí Kinských bude snížená rychlost na 30 kilometrů za hodinu. Ve spolupráci s Českými drahami operativní dispečink v případě nutnosti vypraví dodatečný denní a noční vlak. Návštěvníci Metronome festivalu mohou využít parkoviště na Letné, ze kterého je do festivalového areálu holešovického Výstaviště přiveze kyvadlová doprava.

Klubová noc se uskuteční ve dvanácti klubech

Hudební víkend předznamená Klubová noc, která se uskuteční 23. června ve 12 pražských hudebních klubech. V pátek od 20.30 areál Výstaviště nabídne velký společný hudební večírek obou festivalů, na němž mohou zájemci zdarma navštívit koncert Thom Artway, No Distance Paradise a November 2nd.

Zatímco festival United Islands nabízí spíše nová jména světové i tuzemské scény, Metronome festival pozval velké hudební hvězdy.

Společně vystoupí Ivan Král a Jiří Suchý

Metronome festival zahájí 25. června vystoupení Pražského filmového orchestru s názvem Bang Zoom! Up to the Moon!. Na hlavním pódiu se vedle Iggyho Popa mimo jiné představí kapela The Kooks a elektro-popová zpěvačka Ella Eyreová. United Islands oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký ostrov, Žofín, Janáčkovo nábřeží a areál pivovaru Staropramen na Smíchově. V sobotu zahraje multiinstrumen­talista L'Aupaire, rakouská elektro-popová formace Leyya nebo libanonský hudební producent Zeid Hamdan.

Druhý den festivalu Metronome v neděli ozdobí svým prvním pražským koncertem britští Foals a elektrofolkaři Crystal Fighters. J.A.R. nabídnou show s gospelovým sborem. Na diváky čeká také společné vystoupení Ivana Krále a Jiřího Suchého. United Islands bude patřit polské zpěvačce Monice Brodce.

Program se v neděli uskuteční také v prostředí nádraží Praha-Bubny, kdy se připojí k festivalu United Islands Památník Šoa Praha. Prostor nádraží rozezní koncerty Miloše Vacíka a Jaroslava Kořána spolu s bubenickou formací Tam Tam Batucada. Více informací k dopravním omezením a programu se nachází na http://unitedislands.cz/ a http://metronomefestival.cz/

Čtěte také: Začíná Metropolitní léto hereckých osobností