Loni někteří z turistů ničili hotely a způsobili výtržnosti. "Nezaznamenali jsme žádný vážnější incident," řekl v 19 hodin mluvčí policie Tomáš Hulan. Později večer mají policisté v plánu vyrazit na kontrolu barů a restaurací, které mají seveřané zamluvené. Studenti jsou ubytovaní v minimálně třech hotelech.

Loni někteří z dánských studentů způsobili v Praze výtržnosti, takže se na ně tuzemská policie letos zaměří ve spolupráci se čtyřmi specialisty z dánské policie. První část turistů dorazila dnes dopoledne, dohromady jich hlavní město očekává v následujících dnech až šest tisíc.

Pozvání od několika severských kanceláří

Dánští studenti mají prázdniny a do Prahy je pozvalo několik severských cestovních kanceláří. Na rukou by měli nosit pásky určující kolik jim je let. Zda si pásky na rukou nechají, je ale jen na nich. Pokud si však student mladší 18 let pásku sundá, aby oklamal obsluhu baru, vystaví se tím podle policie postihu.

Dánové mají zamluvených více než deset restaurací, barů a klubů zejména v centru Prahy. Jsou mezi nimi například Karlovy lázně nebo Duplex. Mladí turisté se chtějí veselit také ve vodním centru v Čestlicích.

Čtěte také: Dánský vpád do Prahy je tu. Ochrání ji pásky na rukávech?