Pejskovi umře majitel, který nemá rodinu či se o něj nikdo nechce postarat, a tak skončí v útulku. Takový osud postihl i šestiletého Dastyho. Jde o křížence bílé barvy a střední velikosti, který je kastrovaný.

„Je to středně temperamentní pes, jenž má rád své pohodlí, ale zároveň si i užívá procházky. Umí být skvělým společníkem, rád se pomazlí, ale taky je poměrně tvrdohlavý. Domluva a manipulace s ním v některých situacích není vždycky snadná. Proto se hodí ke zkušenějším lidem, kteří mu nedovolí si vyskakovat,“ popsala povahu pejska Hanka Tesařová z útulku v Libni.

Mezinárodní den zvířat oslaví i v Toulcově dvoře.
Lezení do králičí nory a stříhání ovcí: Toulcův dvůr oslaví den zvířat

Dasty má už za sebou štěněcí období, a proto se více hodí ke klidným lidem bez dětí. „Nejvhodnější domov by pejskovi mohli poskytnout vyrovnaní lidi, kteří mu dají dostatek lásky, pohybu i trochu té důslednosti. Určitě se z něj pak stane fajn parťák,“ uvedla Hanka Tesařová.

Kříženec se snese bez problémů i s ostatními psy různých velikostí. Pokud se vám Dasty zalíbil a máte dostatek času a sil, abyste mu dopřáli příjemný domov, zavolejte do libeňského útulku na číslo 724 526 537.

Houbařská sezóna začala hlavně díky vydatným dešťům
Boj o houby: Pražané se chlubí svými úlovky a nabízí je za odvoz

Jestliže milujete psy, ale máte vytížené zaměstnání a víte, že byste domácí zvíře nezvládali, můžete si ho i „virtuálně adoptovat“. To znamená, že pejska budete moci vídat a chodit venčit, ale nebude to vaše každodenní povinnost.