Zápis se uskuteční 13. března a o tři dny dříve bude informační schůzka pro rodiče. Při zápisu budou děti dělat mimo jiné úlohy na matematickou představivost a logiku. Školu povede ředitelka Univerzitní mateřské školy Lvíčata Martina Hovorková. Právě k této MŠ bude totiž škola organizačně přičleněna.

Důvodem pro zřízení školy podle ní byla nejen návaznost dalšího vzdělávání dětí z univerzitní mateřské školy. „Chceme, aby mohly pokračovat v nastavené technicky zaměřené edukační linii. Dále bychom rádi podpořili přípravu budoucích potenciálních studentů ČVUT, a lépe je tak připravili ke studiu nejstarší technické univerzity. A v neposlední řadě jsme se rozhodli podporovat technické vzdělávání v České republice," uvedla ředitelka v tiskové zprávě.

Individuální přístup

V patnáctičlenné třídě budou vyučovat dva učitelé, což umožní individuální přístup. Děti budou také spolupracovat se studenty ČVUT například na různých odborných projektech a experimentech. Školné bude 4500 korun měsíčně, dalších 700 korun bude stát družina.

Nová škola bude zatím sídlit v Nové budově ČVUT v Dejvicích, takže prvňáčci se budou pohybovat ve vysokoškolském prostředí. Základní školou by přitom vzdělávací aktivity této univerzity neměly skončit. „Současně již připravujeme nové prostory pro další ročníky základní školy a následovné gymnázium nebo lyceum se zaměřením na přírodovědné a technické vzdělání," řekl rektor ČVUT Petr Konvalinka.