Na projekty je určeno 5 milionů korun, seznámit se s podanými nápady budou moci občané začátku koncem ledna příštího roku. Do klíčové fáze pak akce s názvem Čtrnáctka podle vás dospěje na jaře příštího roku, kdy začne hlasování o návrzích, na které finance půjdou. S realizací vítězných projektů se začne v dubnu.

Chytrá lavička na náměstí Míru.
KRÁTCE: Na náměstí Míru přibyla chytrá lavička

Ekocentrum Prales poprvé provoněl medV novém ekocentru, které nedávno otevřely Lesy hlavního města, se historicky poprvé stáčel med. Takzvanému medování přihlížely děti z příměstských táborů. Jako malou odměnu si pak každá skupina odnesla malou skleničku medu s vlastnoručně vytvořenou etiketou. Kromě včel obývají kbelské ekocentrum také ovce a nutrie.

Dřevěný tunel v parku Indiry Gándhíové.
KRÁTCE: Park na šestce zdobí dřevěný tunel

Nová knihovna půjčí věci na týdenUž příští týden v úterý se v ulici Hybernská otevře nová Library of Things. Po Goethe Institutu to bude druhé místo, kde si Pražané budou moci půjčit předmět, který v daný moment potřebují, ale nechtějí si ho kupovat. Knihovna bude disponovat širokým výběrem věcí od hudebních nástrojů, sportovního či outdoorového vybavení až po nářadí či spotřebiče. Půjčovat se bude na týden a za dobrovolný příspěvek. Za projektem stojí skupina mladých lidí, kteří myšlenku sdílení předmětů chtějí šířit i pomocí workshopů a dalších akcí.

Víkendové akce. Infografika. Zdroj: Redakce