VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Praha /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník zimního třítýdenního gurmánského festivalu Chef Time Fest odstartoval v pražské dejvické restauraci Avantgarde. Doslova famózně. Ve čtvrtečním večeru nebylo ve známé restauraci k hnutí. U každého ze sedmi stolů bylo osm obsazených mít a jedna židle vždy volná. Na ní se střídali šéfkuchaři, který v ten večer vařili.

8.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
12 fotografií

Ze zahajovacího večera třetího ročníku zimního Chef Time Festu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Festival totiž odstartoval akcí Chef´s Table, kdy své umění předvedlo pět šéfkuchařů. Ti si v kuchyni vzájemně pomáhali a poté se s přítomnými dělili své zážitky z vaření, vyprávělo se ale i o tom, jak který šéfkuchař prošel kuchařskou životní cestu. První večer trval více než pět hodin a byl často provázen potleskem všech přítomných.

Kuchařské umění v prvním večeru předvedli Jan Kvasnička z pořádající restaurace AvantGarde, Miroslav Kalina z Kalina Cuisine a vins (porotce televizní soutěže MasterChef), Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady, David Šašek z restaurace Coda a Karolina Kocincová z The Mark.

Na stolech se tak objevil jehněčí jazyk, grilované mušle Sv. Jakuba, mořský vlk, jelení hřbet a také čokoládový spange, který připravila šéfcukrářka Karolina Kocincová.

Skvělý zahajovací večer

„Start se nám vydařil. Nyní zbývá „už jen" dalších jedenadvacet dnů. Věřím však, že budou ve stejném stylu jako byl zahajovací Chef´s Table a že návštěvníci budou spokojeni tak, jako ti, kteří se zúčastnili zahajovacího večeru," uvedl Karel Šimůnek, generální manažer restaurace AvantGarde a hlavní organizátor festival.

Festival pokračuje takřka každý den, kromě zmíněných čtvrtečních šéfkuchařských Chef´s Table jsou na programu duely šéfkuchařů (Chef´s Duel), ale i degustace vín, škola vaření mušlí i workshopy.

K vrcholům festivalu bude bezesporu patřit Michelin Star Menu, kdy své umění představí špičkový belgický šéfkuchař Filip Clayes a také Master Chef Menu, kdy budou vařit všichni tři porotci televizní soutěže MasterChef – Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Marek Fichtner.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

Čtěte také: Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná

Autor: Jiří Macek

8.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Emauzský klášter.

V Emauzích bude výstava o sudetoněmeckých odpůrcích nacismu

Proluka na Vítězném náměstí.

Praha 6 chystá dohodu s investorem proluky na Vítězném náměstí

AKTUALIZOVÁNO

Po havárii vodovodu se propadla povozka na Karlově náměstí

Praha – Dopravní omezení v části Karlova náměstí si od pátečního dopoledne vyžádala havárie vodovodu spojená s propadem vozovky. Provoz tramvají zůstal zachován – avšak až do soboty policisté uzavřeli frekventovaný úsek mezi ulicemi Resslova a Na Moráni pro silniční dopravu.

Povinná předškolní docházka omezí svobodu výběru školky

Praha - Rodiče předškoláků musí od září povinně přihlásit své dítě do školky. Někteří je budou nuceni umístit jinam, než kam by chtěli. Garanci místa totiž budou mít jen tam, kde mají trvalé bydliště.

DOTYK.CZ

Chyťte doktora! Nemocnice kupují studenty i za 100 000 korun

Více než třetina špitálů láká adepty medicíny na štědrá stipendia, vyplývá z ankety regionálních redakcí Deníku. Další nemocnice to plánují.

O víkendu vypukne v pražské zoo masopustní veselí

Praha - V sobotu 25. února vypukne v pražské zoo masopustní veselí. Pro děti i dospělé je připraven bohatý program – žonglérské dílny, výroba masek, slavnostní průvod vedený souborem Chůdadlo, záchrana princezny a samozřejmě nebudou chybět ani staročeské hody. Děti do 15 let, které v sobotu přijdou do zoo v masce nebo převleku, mají vstup za 1 korunu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies