VYBERTE SI REGION

Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Praha /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník zimního třítýdenního gurmánského festivalu Chef Time Fest odstartoval v pražské dejvické restauraci Avantgarde. Doslova famózně. Ve čtvrtečním večeru nebylo ve známé restauraci k hnutí. U každého ze sedmi stolů bylo osm obsazených mít a jedna židle vždy volná. Na ní se střídali šéfkuchaři, který v ten večer vařili.

8.1.2016
SDÍLEJ:

Ze zahajovacího večera třetího ročníku zimního Chef Time Festu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Festival totiž odstartoval akcí Chef´s Table, kdy své umění předvedlo pět šéfkuchařů. Ti si v kuchyni vzájemně pomáhali a poté se s přítomnými dělili své zážitky z vaření, vyprávělo se ale i o tom, jak který šéfkuchař prošel kuchařskou životní cestu. První večer trval více než pět hodin a byl často provázen potleskem všech přítomných.

Kuchařské umění v prvním večeru předvedli Jan Kvasnička z pořádající restaurace AvantGarde, Miroslav Kalina z Kalina Cuisine a vins (porotce televizní soutěže MasterChef), Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady, David Šašek z restaurace Coda a Karolina Kocincová z The Mark.

Na stolech se tak objevil jehněčí jazyk, grilované mušle Sv. Jakuba, mořský vlk, jelení hřbet a také čokoládový spange, který připravila šéfcukrářka Karolina Kocincová.

Skvělý zahajovací večer

„Start se nám vydařil. Nyní zbývá „už jen" dalších jedenadvacet dnů. Věřím však, že budou ve stejném stylu jako byl zahajovací Chef´s Table a že návštěvníci budou spokojeni tak, jako ti, kteří se zúčastnili zahajovacího večeru," uvedl Karel Šimůnek, generální manažer restaurace AvantGarde a hlavní organizátor festival.

Festival pokračuje takřka každý den, kromě zmíněných čtvrtečních šéfkuchařských Chef´s Table jsou na programu duely šéfkuchařů (Chef´s Duel), ale i degustace vín, škola vaření mušlí i workshopy.

K vrcholům festivalu bude bezesporu patřit Michelin Star Menu, kdy své umění představí špičkový belgický šéfkuchař Filip Clayes a také Master Chef Menu, kdy budou vařit všichni tři porotci televizní soutěže MasterChef – Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Marek Fichtner.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

Čtěte také: Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná

Autor: Jiří Macek

8.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Rekonstrukce státu ocenila politiky za boj proti korupci

Praha – Protikorupční platforma Rekonstrukce státu ve čtvrtek ocenila poslance a senátory za plnění předvolebního závazku podporovat protikorupční zákony. Krátce před volbami do krajů a třetiny senátu chce Rekonstrukce státu ukázat občanům, jak o jednotliví zákonodárci hlasovali o protikorupční legislativě. Mnozí z nich totiž ve volbách kandidují.

Divadelník Jiří Suchý oslaví své pětaosmdesátiny na jevišti

Praha – Mládí odchází a přichází střední věk, komentuje s humorem oblíbený herec, režisér, básník, textař, skladatel, spisovatel, zpěvák, hudebník, grafik a principál divadla Semafor Jiří Suchý své pětaosmdesátiny, které oslaví 1. října. Už to, kolika profesemi se zabývá, nasvědčuje, že na nudu nemá čas.

Česko se stalo montovnou Evropy. Pět dopadů, které to na nás má

Na makroekonomických číslech něco nesedí. Česko vykazuje slušný růst ekonomiky, tažený hlavně průmyslovou výrobou a exportem. Navzdory tomu dál působíme v rámci Evropské unie jako chudí příbuzní s průměrným hrubým příjmem 27 tisíc korun, tedy v přepočtu 1000 eur. Od roku 2008 se nám nedaří dotahovat Německo ani Rakousko. Za slušnými makroekonomickými čísly se totiž skrývá problém na mikroúrovni. Příliš mnoho podniků v Česku plní roli pouhé montovny, zatímco lukrativní výzkum a vývoj i marketing a dodávku zákazníkovi zajišťují zahraniční mateřské koncerny.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies