VYBERTE SI REGION

Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Praha /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník zimního třítýdenního gurmánského festivalu Chef Time Fest odstartoval v pražské dejvické restauraci Avantgarde. Doslova famózně. Ve čtvrtečním večeru nebylo ve známé restauraci k hnutí. U každého ze sedmi stolů bylo osm obsazených mít a jedna židle vždy volná. Na ní se střídali šéfkuchaři, který v ten večer vařili.

8.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
12 fotografií
Ze zahajovacího večera třetího ročníku zimního Chef Time Festu.

Ze zahajovacího večera třetího ročníku zimního Chef Time Festu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Festival totiž odstartoval akcí Chef´s Table, kdy své umění předvedlo pět šéfkuchařů. Ti si v kuchyni vzájemně pomáhali a poté se s přítomnými dělili své zážitky z vaření, vyprávělo se ale i o tom, jak který šéfkuchař prošel kuchařskou životní cestu. První večer trval více než pět hodin a byl často provázen potleskem všech přítomných.

Kuchařské umění v prvním večeru předvedli Jan Kvasnička z pořádající restaurace AvantGarde, Miroslav Kalina z Kalina Cuisine a vins (porotce televizní soutěže MasterChef), Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady, David Šašek z restaurace Coda a Karolina Kocincová z The Mark.

Na stolech se tak objevil jehněčí jazyk, grilované mušle Sv. Jakuba, mořský vlk, jelení hřbet a také čokoládový spange, který připravila šéfcukrářka Karolina Kocincová.

Skvělý zahajovací večer

„Start se nám vydařil. Nyní zbývá „už jen" dalších jedenadvacet dnů. Věřím však, že budou ve stejném stylu jako byl zahajovací Chef´s Table a že návštěvníci budou spokojeni tak, jako ti, kteří se zúčastnili zahajovacího večeru," uvedl Karel Šimůnek, generální manažer restaurace AvantGarde a hlavní organizátor festival.

Festival pokračuje takřka každý den, kromě zmíněných čtvrtečních šéfkuchařských Chef´s Table jsou na programu duely šéfkuchařů (Chef´s Duel), ale i degustace vín, škola vaření mušlí i workshopy.

K vrcholům festivalu bude bezesporu patřit Michelin Star Menu, kdy své umění představí špičkový belgický šéfkuchař Filip Clayes a také Master Chef Menu, kdy budou vařit všichni tři porotci televizní soutěže MasterChef – Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Marek Fichtner.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

Čtěte také: Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná

Autor: Jiří Macek

8.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Busta Karla Čapka v jeho pracovně.

Rozhlasový reportážní pořad zve do míst spjatých s Karlem Čapkem

Farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Ilustrační foto.

Praha 3 není na provozování farmářských trhů připravená, tvrdí opozice

Pražské letiště loni odbavilo přes 13 milionů cestujících

Praha - Pražské Letiště Václava Havla vloni odbavilo 13 074 517 cestujících, což v meziročním srovnání představuje o 8,7 procenta více. Za vyšším počtem stojí mimo jiné rostoucí provoz velkých dopravních letadel, která létají více obsazena. Ještě více stoupl počet cestujících, kteří v Praze cestu začínají nebo končí. Takzvaných lokálních cestujících přibylo o 9,7 procenta.

Před 230 lety dirigoval Mozart v Praze Figarovu svatbu

Praha - Slavný rakouský hudební skladatel Wolfgang Amadeus Mozart pobýval v Praze celkem pětkrát, poprvé v lednu 1787, kdy 20. ledna osobně dirigoval v Nosticově divadle (nyní Stavovské) svou operu Figarova svatba. Přestože ve Vídni tuto operu diváci neocenili, Pražané byli nadšení, árie z Figara si zpívala a pískala celá Praha a mistr si pochvaloval: "Moji Pražané mi rozumějí". Navíc o den dříve dirigoval ve stejném divadle i premiéru své nové Symfonie D dur, která je od té doby zvaná Pražská.

Nový objev vědců z ÚOCHB je další nadějí pro výzkum léků

Praha - Novou naději pro výzkum léků by v budoucnosti mohl přinést výzkum českých vědců z Ústavu organické chemie a biochemie (ÚOCHB) Akademie věd ČR. Vyvinuli novou metodu, která umožňuje jednodušeji pozorovat léčiva přímo ve chvíli, kdy působí na živé buňky. Je zatím otázkou, kdy a zda se vůbec metoda dostane z laboratoří do praxe. Pokud by se to ale podle vedoucího týmu Milana Vrábela povedlo, mohla by pomoci při vývoji léků s mírnějšími vedlejšími účinky, řekl ve středu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies