VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně

Praha /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník zimního třítýdenního gurmánského festivalu Chef Time Fest odstartoval v pražské dejvické restauraci Avantgarde. Doslova famózně. Ve čtvrtečním večeru nebylo ve známé restauraci k hnutí. U každého ze sedmi stolů bylo osm obsazených mít a jedna židle vždy volná. Na ní se střídali šéfkuchaři, který v ten večer vařili.

8.1.2016
SDÍLEJ:
Zvětšit fotografii

Ze zahajovacího večera třetího ročníku zimního Chef Time Festu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Festival totiž odstartoval akcí Chef´s Table, kdy své umění předvedlo pět šéfkuchařů. Ti si v kuchyni vzájemně pomáhali a poté se s přítomnými dělili své zážitky z vaření, vyprávělo se ale i o tom, jak který šéfkuchař prošel kuchařskou životní cestu. První večer trval více než pět hodin a byl často provázen potleskem všech přítomných.

Kuchařské umění v prvním večeru předvedli Jan Kvasnička z pořádající restaurace AvantGarde, Miroslav Kalina z Kalina Cuisine a vins (porotce televizní soutěže MasterChef), Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady, David Šašek z restaurace Coda a Karolina Kocincová z The Mark.

Na stolech se tak objevil jehněčí jazyk, grilované mušle Sv. Jakuba, mořský vlk, jelení hřbet a také čokoládový spange, který připravila šéfcukrářka Karolina Kocincová.

Skvělý zahajovací večer

„Start se nám vydařil. Nyní zbývá „už jen" dalších jedenadvacet dnů. Věřím však, že budou ve stejném stylu jako byl zahajovací Chef´s Table a že návštěvníci budou spokojeni tak, jako ti, kteří se zúčastnili zahajovacího večeru," uvedl Karel Šimůnek, generální manažer restaurace AvantGarde a hlavní organizátor festival.

Festival pokračuje takřka každý den, kromě zmíněných čtvrtečních šéfkuchařských Chef´s Table jsou na programu duely šéfkuchařů (Chef´s Duel), ale i degustace vín, škola vaření mušlí i workshopy.

K vrcholům festivalu bude bezesporu patřit Michelin Star Menu, kdy své umění představí špičkový belgický šéfkuchař Filip Clayes a také Master Chef Menu, kdy budou vařit všichni tři porotci televizní soutěže MasterChef – Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Marek Fichtner.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

Čtěte také: Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná

Autor: Jiří Macek

8.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Radovan Krejčíř.
9

Soud znovu zastavil stíhání Krejčíře za únos podnikatele Konečného

Pivo Aurosa se prodává v třetinkové lahvi s růžovým nádechem.
DOTYK.CZ
5

České pivo určené ženám pobouřilo Britky. Je to sexismus, zlobí se

Doprava se v Praze zahustila, ovlivňují ji nová omezení

Praha – Viditelně ucpanější než v jiných pracovních dnech, což je teď v době prázdnin neobvyklé. To byla Praha pondělního rána. Deníku si svorně postěžovali dva řidiči, kteří v zaměstnání v Jinonicích sedí u sousedních pracovních stolů – a jejich cesta se nečekaně protáhla.

Opravy – kdy je hradí nájemce a kdy pronajímatel?

Nájmy bytů jsou poměrně obvyklé, méně častý byl donedávna pronájem domů, nicméně to se mění. S ohledem na vysoké ceny pozemků dává řada lidí přednost právě pronájmu. Přesto i na první pohled jednouchý pronájem s sebou nese řadu právních aspektů, na které je třeba dávat pozor. Jedním z nich jsou nepochybně opravy pronajímané nemovitosti.

AKTUALIZOVÁNO

Vláda definitivně schválila, že se Praha pokusí získat sídlo EBA

Praha - Česko se pokusí po odchodu Velké Británie z Evropské unie získat pro Prahu sídlo Evropského bankovního úřadu (EBA). Vláda dnes definitivně schválila podání přihlášky, řekl novinářům během jednání zmocněnec pro kandidaturu Karel Dobeš. ČR podle něj bude mít velkou konkurenci, jako svou výhodu prezentuje například bezpečnost a dobrou přístupnost hlavního města. Pro úřad má připravenou kancelářskou budovu nedaleko středu města, která bude dostavěna na začátku roku 2019. Jasno o tom, kam se EBA z Londýna přestěhuje, by mělo být v listopadu.

Nejen slunce, oči ohrožuje v létě i voda a nebezpečný prvok

Léto je spojeno s lákavou představou dovolené, lékaři ale upozorňují, že pro naše oči je to ale naopak období plné nástrah v podobě slunce, klimatizace i špinavé vody.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení