Podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáše Mrázka byla sanace nestabilního podloží ukončena a jeden jízdní pruh je zabezpečený. „V místě je velmi složité podloží, bývala zde pískovna, a tak se střídají navážky s pískovcovými bloky. Pro opravu kanalizace jsme vyrazili tři těžní šachty do hloubky šesti metrů. Nyní už máme vyraženo zhruba 50 metrů tunelu pro vyzdění nového tělesa stoky," uvedl Mrázek.

Kanalizace ve Vysočanské ulici musí být opravená v délce téměř 400 metrů, oprava by měla skončit příští rok. Škody jdou podle PVK do desítek milionů korun. Kvůli propadu jezdí objížďkami osm linek autobusů MHD, od soboty budou objížďku používat jen ve směru z Vysočan na Prosek.

Estakáda se propadla 

Vozovka na estakádě se propadla kvůli prudkému dešti v úrovni autobusové zastávky Nad Jetelkou. Voda tam vymlela pod vozovkou kavernu a následně se zbortilo několik metrů zděné odpadní stoky.

Takzvaná Vysočanská estakáda, která překonává převýšení několik desítek metrů, byla vybudovaná v roce 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6000 aut a autobusů denně.

Čtěte také: V Praze vznikne osm nových autobusových linek, další změní trasy