Koalice zmíněných stran se rozpadla loni v říjnu. ODS, která se stranami jednala o možné spolupráci, od jednání ve čtvrtek definitivně odstoupila.

„Zatím není nic domluveno ani podepsáno. jednáme o problematických bodech programu. V pondělí a úterý se sejdou expertní týmy, teprve po jejich jednání se opět sejdeme a řekneme si, zda koalici uzavřeme, či nikoliv," řekl Wolf. Mezi diskutovanými tématy bude podle Wolfa například problematika územního plánu.

Možný vznik koalice potvrdila také primátorka Adriana Krnáčová (ANO). „Jsme na dobré cestě, aby vznikla koalice na původním půdorysu, což jsme si dnes potvrdili," uvedla.

Čtyři chybějící radní

Staronová koalice by mohla být podle serveru aktualne.cz uzavřena do konce března. Čtyři chybějící radní by tak mohli být zvoleni na jednání zastupitelstva 31. března. „Už dříve jsme hovořili o datu 31. března jako o termínu, do kdy chceme mít jasno, a to stále platí," uvedla Krnáčová.

Pokud se domluví, budou mít opět v 65členném zastupitelstvu většinu 33 hlasů. V současné době vládne Praze sedm radních, rada má v plném počtu 11 členů. Původní koalice se rozpadla na konci října poté, kdy byli na jednání zastupitelstva čtyři radní odvoláni hlasy nejen opozice, ale i tehdejší koalice.

Čtěte také: Krnáčová: ODS odchodem z jednání podlehla mediálnímu tlaku