"Naším posláním je podpora seberealizace, vědy, kultury, sportu, vzdělávání, sociálně a ekologicky šetrného podnikání i dalších činností směřujících k všestrannému rozvoji člověka," říká jeden ze zakládajících členů Marek Semerád.

Spolku přibývají noví lidé 

Sdružení má za sebou řadu úspěšných akcí, jako je přestavba a úprava protiatomových krytů na hudební zkušebny v Jakutské ulici, uspořádání Prasátkového dne zaměřeného na ekologii nebo vytvoření paintaballového klubu.

O členy nemá Alternativa II nouzi. "Máme velké množství členů z jednotlivých projektů. Přičemž noví lidé nám neustále přibývají," dodává Semerád.

Spolek se chce rozrůstat i do krajů 

Za svoji centrální stanici si spolek vybral Výletnou. Památkově chráněná dřevěná klubovna v Letenských sadech má ideální pozici. Výletnou z vlastních financí a zejména pak z příspěvků od podporovatelů a návštěvníků areálu zachraňují a obnovují.

Záměrem spolku je postupně se rozrůstat i do krajů České republiky. V plánu je třeba pořádání akčních táborů pro omladinu nebo vizionářsky utopické záměry, jako je expedice Praha Mars.

Čtěte také: Sousedský spolek Tejnka bojuje za hezký historický Břevnov