Podezřelou je žena, který do pokoje zavítala zrovna ve chvíli, kdy okradený muž na posteli obědval - a vytasila se s žádostí o rozměnění desetikoruny na drobné.

Senior ukázal na peněženku v zásuvce nemocniční stolku, ať se po mincích sama podívá. Podezřelá si s ním pěkně povídala, poklidila mu kolem lůžka - a mimo jiné se zmínila, že se po víkendu bude do nemocnice vracet na vytahování stehů.

Nedlouho po jejím odchodu se ukázalo, že se zřejmě jen chtěla odvádět pozornost - přičemž se „podívala" nejen po drobných, ale i po bankovkách. Peněženka totiž zmizela celá; i s obsahem.

Policisté znají podobu ženy

Policisté nyní pátrají po ženě kolem šedesátky. Znají i její podobu; seniorův spolupacient ji vyfotil mobilem. „Nejprve jsem té ženě nevěnoval pozornost - pak mi ale přišla podezřelá až dotěrná," vysvětlil, co ho k tomu vedlo. A podezření musel mít veliké - těch fotek totiž pořídil celou sérii.

Osobou hledanou pro trestný čin krádeže, za který v případě uznání viny může padnout až dvouletý trest, je asi 60letá žena zavalité postavy, s krátkými tmavými vlasy.

Policistka Jana Rösslerová ve středu připomněla, že dotyčná se opírala o francouzskou hůl s modrou rukojetí; v levé ruce nesla nákupní tašku. Na sobě měla bílé tričko s červenými vodorovnými pruhy.

„Jakékoliv informace k totožnosti hledané, jejím pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158," připomněla ve středu Rösslerová, že při pátrání je pomoc veřejnosti velmi vítaná.