Strážníky na parkovišti před nákupním centrem v Podbabské ulici oslovil řidič auta a hlásil, co právě viděl: když projížděl kolem nedaleké ubytovny, všiml si dvou peroucích se mužů. Dotyčné, kteří se vzájemně drželi pod krkem, hlídka skutečně na místě zastihla. Sotva se strážníci objevili, pranice ustala – a došlo na vysvětlování.

Měl by to být zloděj, ukazoval jeden z mužů na svého protivníka. On sám sice krádež neviděl – reagoval ale na volání o pomoc ženy o berlích, kterou nezná. Tak křičela, že jí právě tenhle člověk v supermarketu sebral invalidní vozík. Pustil se tedy za ním – a dohonil ho právě před ubytovnou, kde se strhla potyčka, vysvětloval udýchaný čtyřicátník.

Také 47letý protivník ale tvrdil, že jen chtěl pomoci. „Hlídce sdělil, že jej oslovil jemu neznámý občan a požádal ho, aby vzal vozík stojící v obchodě, odnesl ho k jeho vozidlu a naložil do kufru; mělo se jednat o terénní vozidlo stříbrné barvy," tlumočila Seifertová slova druhého z mužů.

Protože se ale nepodařilo zjistit nic, co by jeho verzi události podporovalo, muž, který manipuloval s cizím invalidním vozíkem, je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu. A nejde jen o hypotézy. Během čekání na příjezd přivolané hlídky policistů se přihlásil svědek, který potvrdil, že jde skutečně o zloděje, který vozík ukradl.

Pomohli kolemjdoucíJak se krádež seběhla, upřesnila majitelka invalidního vozíku. Ona sama postupovala tak jako obvykle; do prodejny totiž chodí nakupovat často. Vozík si tak jako jindy nechala odstavený v prostoru před pokladnami a po prodejní ploše se pohybovala s pomocí berlí. Poté, co nakoupila, však svůj vozík marně hledala.

Od náhodného kolemjdoucího se dověděla, že invalidní vozík z prodejny odvážel chlápek v červených montérkách. Takového muže skutečně zastihla u východu z prodejny, kam se dostala s pomocí berlí. Volala na něj, ať jí vozík vrátí; bez něj je totiž bezmocná. Dotyčný nejprve sliboval, že vozík přiveze zpět - pak se ale dal na útěk. Naštěstí se ho podařilo zadržet pozornému muži, který zpozoroval, co se děle, a situace mu nebyla lhostejná.