Blížící se krádeži přitom původně nic nenasvědčovalo. Do krámku v Kučerově ulici přišel pachatel jako zákazník, který má zájem o dobíjecí kupon k mobilnímu telefonu. Podle slov policisty Jany Rösslerové se ale záhy ukázalo, že tohle nebude obyčejný nákup. „Prodavači muž sdělil, že si peníze zapomněl ve vozidle – a odešel na chvíli ven. Když se vrátil, přistoupil k pokladně. Místo toho, aby zaplatil dobíjecí kupon, vrhnul se na pokladnu a odcizil z ní peníze,“ shrnula Rösslerová zlodějský čin. Vyšetřovatelé vědí, že pachatel pak odjel bílým aktem, patrně vozem značky Škoda nebo Volkswagen.

O krádeži, k níž došlo ve středu 22. února kolem půl sedmé večer, informovala policie až nyní. Hledá svědky, kteří by mohli pomoci pří pátrání – dosud neznámého pachatele poznají na zveřejněných záběrech bezpečnostních kamer a o své zjištění se podělí s policisty na kterékoli služebně nebo zavolají na linku 158. Pokud se dotyčného podaří dopadnout a krádež mu prokázat, hrozí mu až dva roky vězení.

S ruským přízvukem

Pachateli, který se snažil hovořit česky, avšak s ruským přízvukem, je podle odhadů kolem 40 let. Je střední postavy, měří mezi 175 a 180 centimetry. Má světlou pleť a hnědé krátce střižené vlasy. Na sobě měl černý plátěný kabát, modré džíny, světlou košili a na nohou měl černé kožené boty s prodlouženou špičkou.