Ta ztrátu okamžitě oznámila, čímž se její dokumenty staly neplatnými (a tato informace byla zařazena i do veřejně přístupné databáze na internetu, jejímž prostřednictvím lze platnost dokumentů ověřovat). Jejich zneužití to pohříchu nezabránilo.

Dosud neznámá žena, po níž policisté stále pátrají, si na ně po několika dnech vyřídila u finanční společnosti úvěr – a jeho prostřednictvím pak nakoupila v obchodě s elektronikou v Praze 7 zboží za téměř 26 tisíc korun, připomněl Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Zatím není koho soudit

„Hledaná je podezřelá z trestného činu úvěrový podvod, za což jí v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," uvedl Hulan. Zatím však není koho soudit; podezřelou se dosud vypátrat nepodařilo. „I přes provedení celé řady pátracích úkonů," poznamenal Hulan.

Policisté z holešovického místního oddělení to ale nevzdávají: zveřejnili kamerový záznam zachycující podobu hledané ženy a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. „Prosíme každého, kdo ženu zná a ví, kde se momentálně zdržuje, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158," tlumočil Hulan přání holešovických policistů.