Zásah ze služební zbraně ukončil noční přestřelku mezi policisty z protidrogového oddělení a skupinkou výrobců drog, které přišli včera po desáté hodině večer zatknout do ulice Nad Tratí.

Dlouho připravovaný zátah se kriminalistům z obvodního oddělení Praha I. zkomplikoval kvůli tvrdohlavosti příbuzného jednoho z později zatčených drogových dealerů. ¨

„Po vniknutí do bytových prostor kriminalisté přistoupili k zajištění přítomných osob. Pětasedmdesátiletý muž neuposlechl výzev a v naprosté tmě se proti mužům zákona vrhl a začal se s jedním z kriminalistů potýkat. Při zajištění útočníka došlo k nechtěnému výstřelu ze služební zbraně a následnému poranění muže v oblasti ramene,“ informovala dnes odpoledne mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Poté, co zraněnému důchodci policisté poskytli bezodkladnou první pomoc a zavolali záchranku, zatkli pět dealerů, mezi nimiž byl i vnuk postřeleného muže.

Podařilo se jim zajistit i značné množství pervitinu, braunu a léky určené pro výrobu pervitinu.

„U zajištěných osob byly nalezeny i recepty s padělanými razítky. Čtyřem osobám bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Dvě osoby skončily v policejní cele s návrhem na uvalení vazby, další dvě osoby jsou vyšetřované na svobodě. Zraněný muž skončil po ošetření v nemocnici v domácím léčení a hrozí mu obvinění z trestného činu útok na veřejného činitele,“ doda Zoulová.

Drama v Praze 6 nebylo minulou noc jediné. Střílelo se i ve Vysočanech. Zde byla zraněna dvaapadesátiletá žena venčící psa. Procházela Spojovací ulicí a před vstupem do vchodu ji do krku zasáhla střela ze vzduchovky. S lehkým zraněním skončila v péči lékařů.