Ve skutečnosti ale dotyčným, muži a ženě, spíš než o opalování pleti šli o něco jiného: přívalem dotazů odvést pozornost recepční.

Největší pozornost totiž dotyční nesoustředili na přístroje, jimiž je studio vybaveno, ale na kabelku, kterou si jedna z pravidelných zákaznic odložila na pohovku, než odešla do solárního boxu. Tu pak muž v nestřežení chvíli prostě uzmul.

Na krádež se pak přišlo až poté, co se zákaznice po 15minutové proceduře vrátila. A zjistila, že její kabelka v hodnotě 14 tisíc korun je pryč - a s ní i luxusní sluneční brýle, mobilní telefon, doklady - a také peněženka obsahující asi 2,5 tisíce korun.

Samotnou krádež zachytila kamera

O tom, kdo má zmizení věcí v celkové hodnotě asi 50 tisíc korun na svědomí, netřeba dlouze uvažovat. Kamera v recepci zachytila nejen podezřelé chování dvojice návštěvníků, ale i samotnou krádež (viz. druhé video v galerii u tohoto článku).

Pokud se pachatele podaří vypátrat a čin mu prokázat před soudem, hrozí mu až dvouleté vězení, připomněla policistka Jana Rösslerová. Ovšem - nejprve musí být koho soudit. Policisté sice znají podobu podezřelého, stále ale chybí to hlavní: jeho jméno a adresa.

Policie žádá veřejnost o spolupráci

Protože dosavadní pátrání ke zjištění potřebných údajů nevedlo, policisté zveřejnili kamerové záběry a žádají veřejnost o spolupráci. Jakékoli informace o podezřelém přivítají na lince 158.

Hledá se štíhlý muž kolem čtyřicítky, vysoký asi 180 centimetrů. „V době krádeže měl černé dioptrické brýle a na hlavě černou pletenou čepici. Oblečený byl do tmavých kalhot a tmavé bundy bez kapuce s černou šálou kolem krku a na rukou měl tmavé zimní rukavice," připomněla Rösslerová.

Jeho společnicí byla asi 30letá štíhlá žena, vysoká kolem 160 centimetrů. V jejím případě Rösslerová připomněla tmavý oděv a černou zimní čepici na hlavě. „Na levé ruce měla červenou rukavici a přes rameno černou koženou sportovní tašku značky Nike. Na předloktí měla navíc dámskou kabelku béžové barvy," doplnila policistka.