Do povědomí se případ dostal v souvislosti s tím, že 20. května došlo i na kamion, který převážel zařízení i exponáty pro výstavu o herečce Marilyn Monroe na Hradě včetně osobních věcí zesnulé divy; dalšími „zmizelými" náklady byly elektrospotřebiče, kosmetika, ale třeba i krmivo pro domácí mazlíčky.

Obžalovaní vinu odmítají – stejně jako tvrzení, že by měli být součástí gangu řízeného ze Slovenska (o čemž jsou přesvědčeni kriminalisté). Trvají na tom, že se jen nechali najmout na práci ve skladu. Na vykládku kamionů.

Předseda senátu Tomáš Kubovec připustil, že provedené dokazování včetně odposlechů neprokázalo činnost organizované skupiny – stejně jako to, že by se na odklánění kamionů se způsobením škody nejméně 8,9 milionu korun podíleli obžalovaní. Věděli však, že manipulují se zbožím, jež pochází z trestné činnosti.

Kauza ještě jistě skončí před odvolacím senátem pražského vrchního soudu. Její další část, v níž figuruje trojice obžalovaná z podílnictví, také řeší Okresní soud v Berouně (právě ve skladu na Berounsku policisté část ukradených věcí s odstupem nalezli).