Neuspěl v jednom případě, kdy zaměstnankyně pošty zmáčkla poplachové tlačítko a utekla do zázemí pobočky, naopak největší kořist získal od poštovní doručovatelky, kterou 9. ledna přepadl na ulici. Ženě vytrhl desky obsahující 156 156 Kč na výplatu důchodů. Dohromady si podle předsedy senátu Stanislava Černeckého přišel na zhruba čtvrt milionu. Vždy sebral vše, co našel na místě činu; neváhal ani vysypat drobné z kasy. Největší škodu ovšem natropil hned svým prvním skutkem – loupeží na pumpě ze 6. ledna, která mu vynesla 45 998 Kč. Čerpadlářka, která už v minulosti zažila tři přepadení – dvě s pistolí a jedno s těžkým klíčem – utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu a potřebovala odbornou pomoc. Její pracovní neschopnost trvá dodnes.

Čtěte také: Za bodnutí syna dostal jen čtyři roky, mladý si o ránu koledoval

„Mrzí mě to a lituji," omlouval se v jednací síni obžalovaný. A vysvětloval, že loupit se odhodlal v tíživé situaci, kdy byl pod tlakem vymahačů dluhů své přítelkyně. Na tahle slova ale soudce Černecký neslyšel. Připomněl, že z kořisti koupil Mohler pro přítelkyni auto, ačkoli žena nevlastní řidičský průkaz, a jezdil s ním on, ačkoli také není držitelem řidičáku. Soud ovšem nehodnotil jen „sobecký a bezohledný" způsob obstarávání peněz, ale přihlédl rovněž k přiznání pachatele, který se v akci ani příliš nemaskoval, a k jeho spolupráci při vyšetřování. S ohledem na tyto polehčující okolnosti vynesl Černecký sedmiletý trest – ve hře přitom přitom bylo odnětí svobody v rozsahu pět až dvanáct roků.

S výší trestu ale obžalovaný není spokojen. Na místě podal odvolání, a tak kauzu bude ještě posuzovat Vrchní soud v Praze. Státní zástupkyně Danuše Krejčová si k vyjádření o případném odvolání ponechala lhůtu na rozmyšlenou.