Ti podle zjištění kriminalistů i závěrů státního zastupitelství několik let ovládali provozování prostituce na odpočívadle u dálnice D5 u Rudné a z činnosti tamějších dívek a žen měli kořistit.

Všichni vinu odmítají a trvají na tom, že nanejvýš občas vypomohli kamarádkám nebo podnájemnicím - například s odvozem, kam dotyčné potřebovaly, nebo třeba s finanční transakcí, pokud si na ni žena původem ze zaostalé osady na východním Slovensku sama netroufala a bála se i zeptat na poště.

Tentokrát ale Tibor M. stanul před soudem sám. Činy, ze kterých se zpovídal, se však od skutků kladených za vinu údajnému příbuzenskému gangu zas až tak moc nelišily: vydírání a nucení k prostituci, navíc i další podivné praktiky. V tomto případě se obětí měla stát jeho družka.

Trestní senát Evy Miláčkové ho uznal vinným a vyměřil mu sedm let vězení. Nepravomocně; obě strany si ponechaly lhůtu na podání odvolání. Je tedy pravděpodobné, že konečný verdikt vyřkne až odvolací senát Vrchního soudu v Praze.

Manipulace s televizním ovladačem a prezervativem

„Nikdy jsem ji k prostituci nenutil," odmítl Tibor M. část obžaloby hovořící o kuplířství. Zbytek skutků přiznal - včetně manipulace s televizním ovladačem a prezervativem, státní zástupkyní Miloslavou Zagarovou charakterizované jako znásilnění.

Právě tento skutek, provázený hrozbami, bitím a nucením vyprávět o klientech, jimž jsou poskytovány sexuální služby, k němuž mělo dojít loni na podzim, prý ženu přiměl k tomu, že v noci na 25. září utekla na policii.

„Vydělávat" musela i ve vysokém stupni těhotenství

Podobné násilí se ale podle verdiktu neobjevovalo v minulosti, kdy partner přiměl mladou ženu k poskytování sexuálních služeb za úplatu - nejprve kvůli získání peněz na zaplacení nájmu, poté kvůli snadnému získávání finanční hotovosti.

„Vydělávat" svým tělem musela i ve vysokém stupni těhotenství. Tehdy ale mělo dojít nanejvýš na hrozby.

Čtěte také: Prostituci u dálnice řeší soud jako obchodování s lidmi