Kamerové záznamy ukazují, že podezřelý nijak netápal. Zbytečně se nerozhlížel, ale rovnou si to namířil k regálům s voňavkami. Pokud pozoroval okolí, zjevně jen poroto, aby okoukl, kde se právě nacházejí prodavačky.

Policisté zveřejnili záběry z kamery 

Kamerové záznamy ukazují, že podezřelý nijak netápal. Zbytečně se nerozhlížel, ale rovnou si to namířil k regálům s těmi nejdražšími voňavkami. Pokud pozoroval okolí, zjevně jen poroto, aby okoukl, kde se právě nacházejí prodavačky.

„Potom se sklonil tak, aby ho personál přes další stojany neviděl – a začal pěchovat své příruční zavazadlo flakony. Takto si přivlastnil šest parfémů v celkové hodnotě přesahující dvanáct tisíc korun," konstatoval Hulan.

Po muži pátrá policie 

S dodatkem, že pak se dotyčný otočil – a z prodejny odešel neznámo kam. Kamerové záznamy současně ukazují, že neznámý dával bedlivý pozor na to, aby elektronicky chráněné zboží nezaznamenaly bezpečnostní rámy. Kořist proto při odchodu zvedal nad hlavu – alarm se ovšem přece jen ozval. Teprve v té chvíli prodavačky zjistily, co se za jejich zády odehrálo. Mladíkovi se nicméně podařilo utéct.

Přijít pachateli na stopu se kriminalistům I. obvodu pražské policie, kteří případ vyšetřují, zatím nepodařilo. Detektivové proto záběry z obchodu zveřejnili a obracejí se s žádostí o pomoc na všímavé občany. Jakékoli informace o mladíkovi podezřelém z krádeže jsou vítány na policejní tísňové lince 158.

Čtěte také: Kvanta falešných vůní se k zákazníkům nedostanou