O tom, že u našich jižních sousedů byla v noci odcizena dodávka s připojeným přívěsem v podobě kompresoru na stříkané omítky a právě ujíždí směrem k našemu hlavnímu městu, se pražská policie dověděla ráno z Mikulova. Z tamějšího Centra policejní spolupráce koordinujícího součinnost policejních složek. Deníku to řekl Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. S tím, že policejní hlídky v rámci výkonu služby pečlivě sledovaly příjezdy do Prahy směrem od jihu.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: V Nuslích blikaly sanitky dvakrát po sobě

Na magistrále přeběhl všech šest jízdních pruhů

„Před devátou hodinou si bílé dodávky všimli policisté z oddělení řízení dopravy na ulici Brněnská, potažmo 5. května," konstatoval Hulan. Připomněl, že hlídka se snažila auto mířící k centru zastavit. Marně. Šofér nereagoval – a dokonce to vypadalo, že navzdory mohutnému přívěsu za zády by snad měl snahu ujíždět. Záhy ovšem musel pochopit, že zmizet nemá šanci: zastavila ho kolona. Zajel proto na benzinku, kde auto odstavil – a utíkal po svých.

Na magistrále přeběhl všech šest jízdních pruhů – přičemž se ještě snažil zastavovat auta jedoucí směrem od centra. Zřejmě si představoval, že se některého zmocní – a bude moci prchat dál. A jedno auto skutečně zastavilo! 

Ilustrační foto.
Vězeň na útěku platil pokutu za pití alkoholu

Dopadený muž bude předán rakouským policistům

„Dovnitř se ale nedostal, protože řidič byl uzamčen," řekl Deníku Hulan. Dotyčného tenhle vývoj situace zjevně rozlítil: praštil pěstí do předního skla, které rozbil. Pak pokračoval v útěku, ale nedostal se daleko. Zadržen byl poté, co ho zastavil varovný výstřel.

Dopadený polsky hovořící muž bude předán rakouským policistům – právě ti totiž budou případ dále řešit. Doklady napovídají, že by se skutečně mělo jednat o Poláka – podle Hulanových slov ale policisté ještě zkoumají, zda dokumenty, které předložil, nejsou kradené nebo padělané. Pro dodávku, která z celého dobrodružství vyvázla prakticky bez poškození, si odpoledne přijel do Prahy majitel.

Ilustrační foto.
Vězeň na útěku platil pokutu za pití alkoholu