Nečasová dnes k soudu dorazila v doprovodu svého manžela, bývalého premiéra Petra Nečase, svou závěrečnou řeč komentovat nechtěla. V jednací síni byla přibližně půl hodiny.
Podle jejího advokáta Eduarda Bruny ve svém návrhu upozornila na to, že je na tehdejší situaci třeba nahlížet z pohledu roku 2013, a ne roku 2017. "Ona říká, že tehdejší doba byla náročná, že tam byla v určité chvíli, v době toho zásahu, určitá hysterie z její strany. Dnes je opravdu možné se na to dívat optikou 2017, a to má pravdu, to je možné vždycky," řekl Bruna.

Jana Nečasová
Právník Nečasové navrhl v kauze Vojenské rozvědky zproštění viny

Závěrečné návrhy nechtěl komentovat 

Podle obžaloby tehdejší šéfka Nečasova kabinetu Nagyová nechala premiérovu manželku Radku Nečasovou v roce 2012 nezákonně sledovat vojenskými zpravodajci, a to z osobních důvodů. Nečas se později rozvedl a s Nagyovou se oženil. Zpravodajci Ondrej Páleník, Milan Kovanda a Pohůnek to popírají, tvrdí, že prováděli tzv. kontrasledování kvůli obavám z toho, že Nečasově rodině hrozí nebezpečí.
Žalobce Rostislav Bajger navrhl čtveřici obžalovaných tresty od tří let a čtyř měsíců do tří let a deseti měsíců. Závěrečné návrhy obžalovaných dnes nechtěl komentovat, podle něj se hájí způsobem, na který mají právo.

Jana Nečasová
Právník Nečasové navrhl v kauze Vojenské rozvědky zproštění viny

Obvodní soud se kauzou, která v roce 2013 vedla k pádu Nečasovy vlády, zabývá počtvrté. Soudkyně Helena Králová nejprve Nečasové trestním příkazem uložila podmíněný trest, následně v hlavním líčení dvakrát všechny obžalované osvobodila. Oba rozsudky zrušil odvolací soud, naposledy nařídil i výměnu soudkyně. Králová kvůli rozhodování v této i dalších kauzách čelí kárné žalobě.

Jana Nečasová, dříve Nagyová (na snímku vpravo). Vlevo je bývalý premiér Petr Nečas.
Soud bude řešit zveřejnění videozáznamu ze zatýkání Nečasové