Podezřelé posádky v protijedoucím autě si hlídka všimla krátce po poledni ve Spořilovské ulici. Za autem se otočila a bez problémů za ním projela několika ulicemi až do ulice Pod Altánem.

Až když řidiči dala signál k zastavení pomocí majáku a světelného nápisu, přišla změna: šofér dupl na plyn. Uháněl ale jen do Vršovické ulice. „Tam ho zaskočily stavební práce na vozovce a on zadní částí osobního auta zapadl do výkopu," připomněl Hulan.

I když jeden z policistů vyběhl ke ztroskotanému autu s napřaženou pistolí, šofér se nezalekl. Znovu se rozjel. Neurazil ovšem víc než dvacet metrů; pak auto vypovědělo službu. Ani pak to ale šofér nechtěl vzdát a snažil se zmizet po svých: utíkal do přilehlého parku.

Měl to ale marné: další policejní hlídky ho obklíčily a zadržely. „Mladík se do poslední chvíle nasazení pout bránil natolik vehementně, že policisté museli použít donucovací prostředky v podobě hmatů, chvatů, kopů a teleskopického obušku," konstatoval Hulan.

Pozitivní drogový test

Důvod osvětlila následná prověrka vozu i jeho šoféra. Stručně a jasně: za volantem vozu, který jeho majiteli někdo ukradl před deseti dny, seděl mladík, kterého drogový test odhalil jako aktivního konzumenta pervitinu.

„Mladík a jeho spolujezdkyně následně skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, mladík ještě pro ohrožení pod vlivem návykové látky," konstatoval Hulan.

V případě odsouzení může podle jeho slov být ve hře až dvouletý trest.

Čtěte také: Řidiče přiměl zastavit až pohled do hlavně