„Vyšetřovatel mravnostního oddělení z II. policejního obvodu zahájil trestní stíhání," konstatovala policistka s tím, že žena čelí obvinění z únosu dítěte.

Jak se ale vyšetřování vyvine, zůstává opředeno otazníky. Znalkyně z odvětví psychiatrie, kterou policejní detektivové k řešení případu přizvali, doporučila umístit obviněnou do psychiatrického zařízení. „Žena tak skončila v psychiatrické nemocnici," konstatovala Rösslerová.

Jednačtyřicetiletý přítel podezřelé ženy, který byl krátce po činu zadržen také, naopak putoval na svobodu. Třebaže na to, že u sebe bude mít miminko získané zločinným způsobem, se jeho družka dobře připravila, aby dítěti nic nechybělo, on o jejích úmyslech podle všeho neměl ani ponětí.

Dobrý konec díky zdravotní sestře

S cizím dítětem byla podezřelá žena na útěku pouhých šest minut. Pak už zasáhli zburcovaní policisté. Zásluhu na tom, že vše dobře dopadlo, má zdravotní sestra z ortopedie. Ta zpozorovala, co se stalo, a přivolala policii.

Neznámá žena vzala z kočárku cizí tříměsíční dítě a utíká s ním směrem k Plzeňské ulici, hlásila na tísňovou linku 31. července krátce před půl třetí odpoledne.

A trvalo opravdu jen šest minut, než se kojenec z náruče pachatelky, na jejíchž zápěstích zacvakla pouta, přestěhoval do náruče příslušníků pohotovostní motorizované jednotky pražské policie.

Podezřelá měla jasný cíl

Následně policisté zadrželi i ženina přítele, který na ni společně s jejich sedmiletou dcerou čekal v autě zaparkovaném opodál; v Zahradníčkově ulici. Současná zjištění kriminalistů napovídají, že děním, v jehož středu se nenadále ocitl, byl muž překvapen a zaskočen.

Ukázalo se, že podezřelá procházela areálem nemocnice - a to zřejmě s jasným cílem. Trvalo dost dlouho, než si vybrala. V čekárně na ortopedii se pak dotyčná dala do řeči s maminkou miminka, o jehož únos se pokusila.

Tomu, co má za lubem, přitom do poslední chvíle nic nenasvědčovalo. Pachatelka slíbila, že kočárek pohlídá, zatímco maminka se svým starším dítětem půjde do ordinace. Místo starostlivé péče, zda kojenec nepláče, se pak ale pokusila s dítětem utéct. Z

řejmě chtěla zamaskovat potrat - sama byla těhotná, ale o dítě přišla. Ukradeným miminkem pak chtěla oklamat i partnera.

Čtěte také: Žena unesla tříměsíční dítě z nemocnice
Žena, která unesla miminko, se na péči dobře připravila