Dámy ve věku od 19 do 66 let podle policie provozovaly v pronajatém bytě takzvaný privát, kde klientům zprostředkovávaly služby prostitutek. A to ve velkém! „Kriminalisté zjistili, že se v bytě na směny střídalo minimálně 15 společnic, které poskytovaly za cenu v řádech tisíců různé sexuální služby," uvedl Daněk a připomněl, že ze získaných peněz si ženy mohly ponechat jen polovinu.

Muž v poutech. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muž s krvácejícím obličejem si vykoledoval pouta

Hlavní organizátorka si mohla přijít až na osm milionů 

Druhou půlku musely odevzdávat. Hlavní organizátorka si tak podle znaleckého posudku mohla přijít na téměř osm milionů korun. Činnosti, za kterou je nyní stíhána, se prý věnovala nejméně od léta roku 2014.

Podezřelé ženy kriminalisté v rámci akce Lucerna zatýkali na různých místech po celé republice, přičemž si ke spolupráci přizvali i kolegy připravené čelit případnému odporu. Povolat zásahovou jednotku ovšem nebylo zapotřebí; pomohli příslušníci speciální pořádkové jednotky pražské policie.

Zdroj: Policie ČR

Tři ženy putovaly do vazby 

Tedy policejní těžkooděnci, kteří bývají k vidění spíše při demonstracích a v místech pohybu fotbalových fanoušků (ovšem jako policejní složka, která je pohotově k dispozici, bývají nasazováni třeba i při rozsáhlých pátracích akcích nebo na místech, kde je třeba zajistit rozsáhlejší evakuaci osob).

Podezřelé ženy, z nichž tři putovaly do vazby, vyslechly obvinění z kuplířství. Pokud by se vina prokázala a soud se ztotožnil s tím, že šlo o organizovanou skupinu, mohly by být ve hře až osmileté tresty. „Při domovních prohlídkách a na bankovním účtu kriminalisté zajistili více než milion korun," připomněl ještě Daněk. Nechyběly ani paklíky dvou a pětitisícovek.

Zadržení kuplířky.
Údajnou kuplířku z Václaváku lapili na Václaváku