Tehdy byli záchranáři v noci voláni do malé osady poblíž Voznice na Příbramsku k 53leté ženě nejevící známky života.

Ukázalo se, že doma v posteli podlehla velmi brutálnímu krvavému útoku, kdy ji pachatel rdousil a tloukl tupým předmětem (dokonce došlo k oddělení ucha, takže rány do hlavy byly zřejmé už na první pohled). Lékař už mohl pouze konstatovat smrt.

Z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti se zpovídá vazebně stíhaný Petr M. (49); v případě odsouzení by ho senát Ivy Říhové mohl poslat za mříže na osm až šestnáct let. Vinu odmítá.

Připustil sice, že byl opilý natolik, že si mnoho nepamatuje – rozhodně ale popírá, že družce ublížil. Naopak: byl to on, kdo se snažil přivolat pomoc. A ví jistě, že když šel spát, byla partnerka živá a zdravá.

Partner byl na místě zadržen

Společně se ženou popíjeli, večer přišel na návštěvu soused, kdy se pilo dál – a nakonec šla žena hosta vyprovodit, načež se vracela domů; v té chvíli byla v pořádku. To ve čtvrtek potvrdil soused v roli svědka.

Posléze ležela v posteli mrtvá, přičemž podle soudních lékařů zcela zjevně podlehla následkům zranění způsobeného jinou osobou úročící velkou silou. V domě byl ještě ženin příbuzný, který prý o věci neví zhola nic: spal opilý ve svém pokoji.

Policisté ihned na místě zadrželi partnera Petra M.; putoval do policejní cely a následně do vazební věznice. Vinu odmítá, k brutálnímu útoku prý neměl žádný motiv. I soused potvrdil, že si během návštěvy ničeho nevšiml: žádné napětí, tím méně hádky…

Hlavní líčení rozplánovala soudkyně Říhová do pondělka – není však vyloučeno, že by verdikt mohl padnout již v pátek 15. dubna.

Čtěte také: Cvičitelka Hanka Kynychová: Domácí násilí jsem zažila já i mé klientky