Josef K. - podezřelý z několika loupežných přepadení v Praze i mimo ni. Petr V. - podezřelý z několika loupežných přepadení v Praze i mimo ni.

Po dvojici násilníků pátrají detektivové již od konce června – podezřelí ale dosud unikají, vysvětlila souvislosti.

Policisté nicméně už vědí, koho hledají. „Na základě zveřejnění pátrací relace a kamerových záznamů se podařilo dvojici podezřelých ztotožnit – do současné doby se však nepodařilo oba muže zadržet," uvedla Zoulová.

Zločiny, které kriminalisté hledaným mužům středního věku přisuzují, se odehrály 30. června v rozpětí několika desítek minut. A také na místech, která nejsou příliš vzdálená. Nejprve udeřili pachatelé v herně v Nuselské ulici, do které vtrhli v půl osmé. Dvě ženy za barem ohrožovali střelnými zbraněmi – a pak je v zadních prostorách herny svázali, přiblížil počínání pachatelů už krátce po činu Jan Daněk z ředitelství pražské policie.

„Následně z trezoru odcizili hotovost v řádu několika desítek tisíc korun," konstatoval. Jako přes kopírák to vypadalo v Jaromírově ulici v Nuslích jen o celou hodinu později. Krátce před půl devátou tam vtrhli do jiné herny stejní pachatelé. Opět s pistolemi v rukou – a také zde obsluhu svázali a z trezoru si odnesli si desetitisíce korun.

V souvislosti s těmito skutky policie hledá Josefa K. a Petra V. Detektivové ale předpokládají, že toho dotyční mohou mít na svědomí víc. „I další loupežná přepadení za hranicemi metropole," prozradila Zoulová poznatky z vyšetřování. „Kriminalisté tak žádají další poškozené i svědky, kteří přišli s hledanými do kontaktu a mohou poskytnout jakoukoli informaci o jejich současném pobytu, aby kontaktovali tísňovou linku 158," obrátila se na veřejnost s žádostí o spolupráci. Na adresu podezřelých, jimž v případě dopadení a odsouzení za loupež hrozí trest odnětí svobody až na deset let, Daněk na sklonku června přidal i varování: nesnažte se je v žádném případě zadržet; mohou být ozbrojení a nebezpeční.