Taxíku zaparkovaného u hřbitova v Bakurinově ulici si hlídka strážníků všimla hodinu po půlnoci. Uvnitř spal řidič - a na sedadle spolujezdce si hověla láhev od tvrdého alkoholu. Prázdná. Vypitá.

Tuhle scénku ale příslušníci městské policie pouze obhlédli. Neděje se nic protizákonného ani závadného, mohli konstatovat. Protože řidič nejevil známky nevolnosti ani nebylo vidět, že by byl zraněn, příslušníci městské policie pokračovali ve své činnosti.

Přiznal asi tři sklenky tvrdého alkoholu

O pár minut se s tímto taxíkem setkala stejná hlídka znovu. Tentokrát už za jízdy; auto vyrazilo od hřbitova a přes ulici Nad Rokytou odbočilo do ulice Národních hrdinů. Jinými slovy: pěkně obkroužil místní radnici, kde se nachází i okrsková služebna strážníků. Zastavení řidiče ke kontrole ale znamenalo konečnou. Na dotaz, zda před jízdou pil, nezapíral. Přiznal, že zkonzumoval asi tři sklenky tvrdého alkoholu.

Vysvětlil také, jak se věci odehrály. Večer měl doma rodinné neshody, a tak odjel na parkoviště ke hřbitovu. Prý tam chtěl přemýšlet - a při tom se napil. Pak usnul, načež se po probuzení chtěl vrátit domů. To se ale zkompilovalo. Nadýchal 0,55 promile. Protože se na místě odmítl písemně vyjádřit do oznámení o přestupku, bude se věc řešit ve správním řízení.