Na signál k zastavení totiž šofér reagoval přesně opačně, než měl. Sešlápl plyn až k podlaze a začal prchat. A bylo mu fuk, že při projíždění ulicemi Rybná a Hradební ohrožuje noční chodce! Při divoké jízdě si navíc prorazil olejovou vanu, takže se za ním táhla ropná stopa. K jejímu odklizení museli vyrazit hasiči.

Ani tahle kolize ale uprchlíka nezastavila. Vjel do Revoluční, kde se křižovatkou směrem na Nové Mlýny prořítil na červenou a v zatáčce dostal smyk. Stále ale prchal dál. „Pokračoval Těšnovským tunelem až na Rohanské nábřeží, kde ho strážníci služebním vozidlem zablokovali a znemožnili mu pokračovat v jízdě," připomněla dramatické momenty Jana Přikrylová z centrály městské policie. Ani za situace, kdy jet dál prostě nemohl, řidič ale snahu o únik nechtěl vzdát. Snažil se utéct po svých. Zklidnil se až poté, co byl zpacifikován a dostal želízka.

Při kontrole vyšlo najevo, že muž za volantem má nesrovnalosti v papírech. „Evidenční číslo označení vozidla taxislužby nesouhlasilo s registrační značkou," připomněla Přikrylová, co dalo strážníkům podnět k přivolání posil; přizvali si kolegy ze specializovaného taxi týmu. Ti potvrdili, že mužovy dokumenty potřebné k provozování taxislužby nejsou v pořádku. Divoký jezdec je tudíž podezřelý ze správního deliktu. To ale není jediná polízanice, které bude muset čelit. Jeho jízdou spojenou s poškozením vlastního auta se zabývají policisté z oddělení dopravních nehod.