Podezřelý, který obchody s mladými prodavačkami podle vlastního přiznání obcházel už od roku 2011, se vydával za zástupce skutečně existujícího pražského rádia a castingové agentury. Ženy lákal na vidinu vysoké výhry. Deníku to v pátek řekla kriminalistka Štěpánka Tupá.

„Nabízel jim účast ve smyšlené soutěži, v níž prý mohou vyhrát až 150 tisíc, pokud ovšem vyhoví podmínkám: musí strpět, že on v prodejně provede striptýz nebo se pohlavně uspokojí – a současně složí 2500 Kč jako vstup do soutěže," shrnula Tupá jeho fintu. Dotyčný současně naznačoval, že prodavačce může otevřít cestu k opravdu velkým penězům. Po hlavním městě prý budou jezdit tři auta s různými částkami – přičemž on dokáže zařídit, aby právě sem byla přivezena ta nejvyšší – a posádky budou pokládat soutěžní otázku. Pochopitelně že on prozradí správnou odpověď…

Úsměv odrazoval

Zní to až bizarně, ale taktika mu vyšla. Opakovaně. Klaplo to v květinářství, v krámku v pasáži na Václavském náměstí i jinde. Kriminalisté vědí zatím o šesti případech, kdy opravdu byl úspěšný. Prodavačky ve věku mezi 19 a 25 roky, vesměs z malých obchůdků, ho nechaly dělat, co se mu zlíbí. A ještě mu daly peníze.

On sám ale hovoří o 40 případech – a holedbá se tím, že některým slečnám se jeho svlékání líbilo natolik, že pak s ním měly dobrovolně poměr. Což o to, kamerové záznamy naznačují, že jeho postavu mohly ženy oceňovat. Několik svědkyň ale konstatovalo, že úsměv odrazoval: zkažený a prořídlý chrup připomínal zuby dlouholetého narkomana. Ostatně – právě kvůli drogám si musel dát pauzu. Ocitl se ve vězení, z něhož vyšel loni na jaře.

Nyní ale spadla klec. Vypátrán a dopaden byl záhy poté, co jeho nabídku odmítla slečna z prodejny výtvarných potřeb. On pak vtrhl k ní za pult, začal ji osahávat a hrozil znásilněním. Za tento zločin je skutečně stíhán; podle zákona se za znásilnění nově považuje už i pouhé sahání na intimní partie. Loupeže se pak dopustil tím, když oběť donutil vydat z pokladny tři tisíce korun.

Nakolik lze muži, který se v minulosti ambulantně léčil pro sexuální poruchu, věřit, že byl úspěšný v desítkách případů, si policejní detektivové nejsou jisti. Kriminalistka Tupá ale připouští, že může mít na svědomí více skutků, než oněch šest, které s kolegy zatím zadokumentovali. Policie proto uvítá, když se prostřednictvím linky 158 přihlásí i další ženy, které se staly obětí zadrženého a ze studu si vše nechaly pro sebe.

Obviněný exhibicionista