Před měsícem se obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti klíčového svědka - po muži, který se v roce 2005 vydával za jednoho z obviněných (1955) v aktuální záhornické kauze, aby si za něj odseděl několikaměsíční trest vyměřený za podvody. Díky pomoci veřejnosti mohli kriminalisté hovořit s pro ně do té doby neznámou osobou již krátce po zveřejnění výzvy ke spolupráci.

Na případu by elitní policisté mohli podle vlastních odhadů pracovat ještě něco přes čtvrt roku. Již nyní je ale zřejmé, že s děním v obci nemají děsivé záhornické nálezy mnoho společného a tamější stodola posloužila jen jako místo úkrytu těl nepohodlných osob které byly zastřeleny s rysy popravy.

Policisté již v minulosti zveřejnili, že šlo seniora nezvěstného od roku 2003; Čechošvýcara, od něhož chtěl jeden z obviněných získat lukrativní pozemky v Praze (a jejich vlastníkem se také skutečně stal).

Druhou obětí byla žena, která zmizela v roce 2008 a zřejmě figurovala v několika firmách jako bílý kůň při podvodech s dovozy pohonných hmot, jejichž výsledkem se podle zjištění kriminalistů staly daňové nedoplatky převyšující 42 milionů korun. V souvislosti se záhornickou kauzou podle dostupných informací čelí trestnímu stíhání tři osoby.