Po dopadení se přiznal, že v polovině června 2014 zavraždil nic netušícího „hledače pokladů" muže s detektorem kovů. Aby zakryl stopy, ještě se na místo vrátil s benzinem a tělo oběti zapálil.

Vrah se bál odhalení skrýše s lupem

Cizince, se kterým se setkal poprvé v životě, zastřelil proto, aby zabránil odhalení své lesní skrýše. Právě poblíž míst, kde se pohyboval muž s detektorem, měl totiž Konrád zakopaný skutečný poklad: kořist získanou během vloupání do rodinných domků. Nechtěl ji mít doma pro případ, že by byl v souvislosti s vloupačkami dopaden a došlo na domovní prohlídku. Když posléze kriminalisty dovedl ke své nové skrýši v lese u Srbska na Berounsku, detektivové vyzvedli kilogramy šperků a přes milion korun v hotovosti.

Obžalovaný Oldřich Konrád přichází v doprovodu policistů k městskému soudu v Praze.
Vrah z Klánovic tvrdí, že chtěl oběti jen sebrat detektor kovů

Recidivista se domáhal doživotí

Jednapadesátiletý recidivista, který si včera ponechal lhůtu na odvolání, se v jednací síni netradičně domáhal toho, aby ho soud poslal za mříže na doživotí. Netají se tím, že mít v kriminále kompletní zaopatření s plnou penzí by mu vyhovovalo. Pro uložení nejpřísnějšího trestu, který náš právní řád zná, nicméně podle slov předsedkyně senátu Hany Hrnčířové nejsou splněny podmínky.

Byť souzený muž je podle znaleckého vyjádření nenapravitelný a aktuální trest není ukládán jen za klánovický mord, ale také za skutek, kdy se Konrád nerozpakoval střílet, aby zabránil svému odhalení. Bylo to o Vánocích 2013, kdy se za ním v Dolních Počernicích pustil soused rodiny, jejíž dům Konrád právě vykradl. Vinným byl uznán také z krádeží vloupáním a z nedovoleného ozbrojování.

Zajištěné věci z 'pokladu' pachatele rozsáhlé série vloupání do rodinných domů. Kvůli obavě z odhalení skrýše v Klánovickém lese na okraji Prahy byl zavražděn cizinec původem z Uzbekistánu.
V Klánovickém lese vraždil zloděj bojící se odhalení zakopaného pokladu