Strážníci zasahovali proti muži a ženě s bubínky, kteří pro ně nejsou neznámí. Často prý někde bubnují a vybírají peníze. Tentokrát leželi uprostřed parku pod stromem na trávníku, kam je vstup zakázán, a navíc tam rozložili své věci jako někde v kempu. Mělo to být jen běžné vykázání poté, co dotyční uposlechnou výzvy k úklidu místa. Zasáhl ale pes a jeden ze strážníků byl pokousán. Naštěstí majitel předložil průkaz potvrzující očkování.

Co se přesně stalo, šetří policisté. A nebudou to mít snadné, zjistil Deník, jemuž se na místě přihlásilo hned několik svědků z řad lidí, kteří seděli na lavičkách podél hlavní pěšiny. Svědectví vyslovená vesměs českoslovenštinou nabízela řadu úhlů pohledu. „S ženou se takhle nakládat nemá, aby se do ní kopalo." „Ne, oni nekopali, ale tahali ji po trávě. „Šli na ně moc zhurta a to je dobré, když pes chrání pána." „No, on toho psa pustil." „Já vám potvrdím, že ten pes napadl policajta. Ale teleskop na něj vytahovat nemusel." „On na toho psa stříkal sprejem, jak začal štěkat – a pak stříkal i nahoru.

Svědci – kdy u některých se zdálo, že už něco popili – se neshodli ani v tom, co incidentu předcházelo. „Nedělali nic špatného; kdyby tam byla nějaká panička se psem, tak tu nechají na pokoji." „Ležali a robili to, čo nemali robiť."

A kdo ví, třeba pomůže nahrávka: „Já to mám natočené na mobilu".