Snaha vyvést ho ven vedla k dalším útokům nejen na strážníky, ale i na přítomné revizory. Muž byl zpacifikován a dostal pouta. 

Pozdě večer přijali strážníci oznámení o ničitelích aut z Pštrossovy ulice, kde parta mladíků zaparkované vozy okopávala a jednomu ulomila stěrač. Hlídka, kterou za odcházející skupinkou navigoval operátor kamerového systému, podezřelé zastihla u Národního divadla; jeden z mladíků měl ještě stěrač v ruce. Patřil k octavii z půjčovny, která měla také poškrábaný lak – a škoda přesáhla pět tisíc korun. Oba případy řeší policie.

Prodejce auta se zpovídá z pokusů o čtyři vraždyPřípad se stěží uvěřitelným příběhem začne na sklonku března řešit pražský městský soud. Vazebně stíhaný muž se před ním bude zpovídat z plánování vražd čtyř svých známých. Svědčí proti němu děsivě podrobné plány chystaných poprav, které před třemi roky zapomněl v prodávaném autě značky BMW. Nový majitel si je schoval – a vyrukoval s nimi až s odstupem, kdy byl sám stíhán policií pro vlastní delikty.

Zajištěné papíry naznačují, že zamordovat chtěl mstitel dvojici dívek, které ho udaly kvůli jeho počínání, načež byl před sedmi lety odsouzen za znásilnění a omezován osobní svobody. Ztrestat smrtí chtěl i ženu, jež mu údajně nevrátila půjčených deset tisíc korun. Až čtvrtým zavražděným měl být muž; zášť vůči němu měl dotyčný kvůli tomu, že ho prý pošpinil. Muž plný zášti, který se v minulosti za mřížemi ocitl opakovaně, zřejmě chystal „tresty" i pro další lidi, kteří mu podle jeho přesvědčení ublížili.

Senior zemřel po pádu ze třetího patraPro dobrovolný odchod ze života se zřejmě rozhodl 68letý muž, který v pátek dopoledne na sídlišti v pražském Radotíně podle všeho sám skočil ze třetího patra. Utrpěl vážná zranění, jimž podlehl ještě předtím, než na místo dorazila první sanitka. Okolnosti tragédie zůstávají v šetření - jeví se ovšem jako velmi pravděpodobné, že šlo sebevraždu.

Konflikt na ulici ukončila želízkaZklidňovat rváče silou museli v pátek dvě hodiny po půlnoci pražští strážníci hlídkující na Smíchově. Křik je přilákal do Plzeňské ulice; k trojici hádajících se mužů. Ti se při pohledu na uniformy uklidnili a začali se rozcházet. Dva označili třetího za agresora - pak se ale jeden z nich vůči onomu třetímu rozběhl, hrozil mu a chtěl ho napadnout. Na výzvy nereagoval a vyváděl dál; dostal tedy pouta. Věc řeší policie.