Pachatelé měli podle ní akci dobře promyšlenou. První z mužů vešel do provozovny a předstíranou krádeží světelného panelu z výlohy odlákal pozornost majitele, který za zlodějem vyběhl na ulici.

Jeden z kompliců hlídal ulici 

Tohoto okamžiku využil druhý komplic a vnikl do útrob směnárny. „Zázemí provozovny zběžně prohlédl a z trezoru v místnosti nakonec odcizil valuty v celkové výši několika set tisíc korun," uvedla mluvčí. Třetí muž mezitím na ulici zajišťoval celou akci, dodala.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Podle kamerových záznamů jsou muži snědé pleti a mají tmavé vlasy, u dvou policie odhadla věk kolem 25 až 30 let. Jeden muž byl oblečen do modrých džínů a tmavé sportovní bundy s kapucí, druhý do tmavě modrých džínů a tmavě modré delší mikiny nebo svetru. Třetí muž by asi 180 centimetrů vysoký a vlasy měl česané na patku.

Policie žádá o pomoc 

Jakoukoli informaci či svědectví o pohybu nebo totožnosti hledaných mužů přijmou policisté prostřednictvím tísňové linky 158. Policie případ kvalifikovala jako krádež. Pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.

Hledaní podezřelí:První z mužů: osoba drobnější a štíhlé postavy v odhadovaném věku 25 – 27 let, tmavší pleti a s tmavými vlasy; na sobě měl modré džíny a tmavou sportovní bundu s kapucí.
Druhý muž: popis připomíná robustnější postavu, věk asi 25 – 30 let – a rovněž tmavší pleť a tmavé vlasy; oblečeny měl tmavě modré džíny a delší tmavě modrou mikinu nebo svetr.
Třetí muž: vyšší postava (kolem180 cm), tmavší pleť a tmavé vlasy česané na patku.

Čtěte také: Kradené auto mělo vlastně hned dva řidiče