Lébl, který se živil stánkovým prodejem masa v centru metropole, žil s družkou osm let. Jejich vztah provázely nejen slovní rozepře, ale i oboustranné násilí. Několik dní před vraždou zavolal v noci na tísňovou linku 158, že partnerku zabil.

Čtěte také: Muž čelí obžalobě z pokusu o vraždu v kolonii Višňovka

Žena ho opět pozvala do domácnosti 

V opilosti si totiž nevšiml, že zmlácená žena opustila společný byt ve Vysočanech už odpoledne. Policie následně Lébla obvinila ze znásilnění a do bytu mu zakázala vstup. Žena ho však krátce poté do domácnosti opět pozvala.

V den vraždy, tedy patrně 1. srpna 2016, napadl Lébl partnerku na záchodě. Jejím škrcením prý chtěl ukončit hádku. Jak se potom tělo ženy dostalo do obývacího pokoje, prý neví, protože byl "úplně mimo".

Nožem ji podl do prsu 

„Byl jsem na ni naštvanej, kopal jsem do ní," popsal v pondělí. Podle něj v té době už nereagovala. Matně si prý vzpomíná, že jí chtěl zničit zuby dřevěnou tyčí, protože si na nich vždycky zakládala. Nožem, který používal v práci, ji bodl do prsu.

Podle jeho dřívější výpovědi na policii měl útok i sexuální podtext: prý se ženě mimo jiné snažil otevřít ústa kleštěmi a vyvolat tak dojem orálního sexu, cpal jí také svou nohu do rozkroku. Mrtvé družce omotal kolem krku šňůru od županu.

Čtěte také: Soud potvrdil pokutu za vydírání při volbách v Letňanech

Muž by mohl dostat i výjimečný trest

Soudní lékaři uvedli, že některá ze způsobených zranění vykazují vitální reakce, a že tedy vznikla ještě zaživa. Soudkyně Veronika Čeplová proto obžalovaného upozornila, že mu hrozí případné zpřísnění právní kvalifikace.

Lébl totiž zatím čelí obvinění z prosté vraždy, za kterou může soud uložit maximálně 18 let vězení. Pokud by se prokázal "zvlášť surový nebo trýznivý způsob", mohl by muž dostat i výjimečný trest. K vraždě se Lébl přiznal 4. srpna obsluze restaurace, kde se opil bez peněz na zaplacení útraty. V minulosti byl už několikrát trestaný, mimo jiné za vloupání do aut či za znásilnění.