V kauze bylo celkem obviněno deset lidí a čtyři firmy. Pražské vrchní státní zastupitelství poslalo obžalobu k soudu loni v červnu. Hlavní líčení zatím nebylo nařízeno. Podle informací nyní spis putuje se stížností státního zástupce k pražskému vrchnímu soudu. Žalobce stížnost podal v neprospěch firmy, jelikož nesouhlasí se zastavením jejího stíhání z důvodu, že zanikla její trestní odpovědnost.

Druhá kauza se týká zakázky na nákup pneumatik 

Kauza má dvě části. První se týká manipulace s veřejnými zakázkami malého rozsahu na stavební práce. Státní zástupce Zdeněk Matula v minulosti uvedl, že v této souvislosti před soud posílá čtyři zástupce zadavatele, čtyři zástupce dodavatele a dvě dodavatelské firmy.

Další část případu se týká zakázky na nákup pneumatik a náhradních dílů, kvůli které by měl před soudem stanout jeden zástupce zadavatele, jeden zástupce dodavatele a dodavatelská firma.

Policie v dubnu 2014 zasahovala v centrále pošty 

Žalobce je viní ze zločinu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, za což hrozí až osm let vězení. Obvinění se podle obžaloby dopustili také podplacení či porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Policie kvůli kauze v dubnu 2014 zasahovala v centrále České pošty v ulici Politických vězňů v centru Prahy a v Olšanské ulici na Žižkově. O den později si detektivové odnesli dokumentaci i ze sídla Agrotecu. Holding Agrofert tehdy uvedl, že se zásah týkal loňské podlimitní zakázky na dodávku pneumatik pro poštovní vozy, kterou nakonec pošta zrušila.

Čtěte také: Pošta od ledna zdražila doporučené balíky o deset korun