Podle obžaloby Hajn v září 2002 s nejméně dvěma dalšími lidmi přepadl v přestrojení za policisty pancéřové vozidlo bezpečnostní agentury. Posádku auta lupiči přinutili pod pohrůžkou použití střelné zbraně a výbušniny, aby vůz otevřela a přemístila se do jeho zadní části. Pachatelé pak s autem odjeli k nádrži Jiviny, kde údajně Hajn, Půta a další lidé vzali z auta peníze, které policie už nikdy nenašla.

Hajn byl původně souzen v nepřítomnosti jako uprchlý. Pražský městský soud mu loni uložil desetiletý a Půtovi dvanáctiletý trest. Policie však Hajna následně vypátrala v Dominikánské republice a eskortovala jej do české vazby. Odvolací soud proto nařídil věc projednat znovu v jeho přítomnosti.

„Nebylo prokázáno, že skutek spáchali obžalovaní," prohlásil dnes předseda trestního senátu Stanislav Králík. Hajna, který účast na loupeži odmítá, zároveň propustil z vazby. Muž již dříve uvedl, že se s Půtou nezná a v době trestného činu byl nejspíš v zahraničí. Půta si v současné době ve vězení odpykává trest za účast na akcích Berdychova gangu.