Muže zastřelil Konrád v srpnu a to proto, že se amatérský hledač pokladů s detektorem kovu dostal do místa, kde Konrád skrýval kořist z desítek vloupání do rodinných domů. O den později vrah tělo své oběti zapálil. Vražda zůstávala dlouhou dobu neobjasněna. Soud Konrádovi uložil trest v délce trvání 25 let, který si odpykává ve Valdicích.

Oldřich Konrád u soudu.
Střelci z Klánovického lesa soud odvolání zamítl. Ve vězení stráví 25 let

Žena k soudu nedorazila 

Pražský městský soud přiznal manželce zavražděného 23 tisíc korun na výpravu pohřbu, ne ovšem nemajetnou újmu. V rozsudku upozornil, že žena s mužem už dlouhodobě nežila. Žena se odvolala s tím, že i přes zahájený rozvod s manželem vycházeli dobře. Byla to právě ona, kdo se ho vydal vydat do Klánovického lesa.

Žena na středeční projednávání nepřišla. Bez omluvy nedorazil ani její zmocněnec, který za ni měl přednést odvolání. Soudce dokument přečetl sám. Dále uvedl, že nový občanský zákoník vyžaduje, aby soudy prokazovaly vznik a výši majetkové újmy. Městský soud prý ženu nevyslechl a pouze přečetl její policejní výpověď, ve které se ke vztahu se svým mužem víceméně nevyjádřila. Pro přiznání finančního zadostiučinění by  bylo záhodno provést další dokazování, např. zajistit rozvodový spis a zjistit, proč se manželé rozváděli.  

Ilustrační foto.
Střelci z Klánovického lesa soud vyměřil 25 let