Poprvé spadla klec na Černém Mostě, kde si hlídka z Prahy 14 všimla v Chlumecké ulici auta najetého k výdejnímu stojanu čerpací stanice obráceně; v protisměru.

„Motohlídka zastavila u automobilu, k němuž vzápětí přišel muž, který strážníkům tvrdil, že s jeho autem zaparkoval kamarád, který z místa odešel," konstatoval Rubeš. Majitel auta sám podotkl, že on si za volant sednout nemůže, protože má zákaz řízení – hned ale zavolá známému, který auto rychle přeparkuje.

Dopadlo to ale jinak. Už po pěti minutách strážníci tohle auto viděli, jak ujíždí po Chlumecké – a za volantem neděl nikdo jiný než muž, se kterým před chvilkou hovořili. Tentokrát už došlo na kontrolu dokladů a prověřování souvislostí. Ukázala se, že dotyčný předtím nelhal: měl pravdu, když mluvil o tom, že kvůli zákazu řízení nemá na levé přední sedačce co pohledávat…

Průjezd zákazem vjezdu

Druhý z dopadených řidičů upoutal pozornost hlídky strážníků z Prahy 8 tím, že v Šenovské ulici v Ďáblicích projel zákazem vjezdu. Neměl pro své počínání vysvětlení a neměl u sebe ani žádné doklady – nebyl ale problém zjistit jeho totožnost a důkladně si ho proklepnout. Vyšlo při tom najevo, že má soudem vyslovený zákaz řízení.

Oba odhalené případy dále řeší policie.