Utekla tehdy ještě s další slečnou; ta se však již do výchovného zařízení vrátila.

Anna Š. zatím stále pobývá neznámo kde. Školačka, které soud nařídil ústavní péči kvůli výchovným problémům, již v minulosti jednou utekla; bylo to v době, kdy se o ni staral jeden z prarodičů. Svědci uvedli, že se mladistvá nachází ve společnosti 43letého Petra D.

Hledaná Anna Škopová.Muž, který je o 28 let starší než ona, na ni údajně má velmi špatný vliv – a společně se skrývají před policií. Zřejmě také společně páchají trestnou činnost, jelikož jsou oba bez peněz – a dotyčný, který se přednedávnem vrátil z vězení, již v minulosti prokázal, že obstarávat si obživu nepoctivě mu není cizí. Aktuálně ale muž v pátrací databázi nefiguruje.

Policejní detektivové předpokládají, že se dvojice stále pohybuje na území metropole; nevylučují ale, že by mohla být i kdekoli jinde v republice. Zajímají se hlavně o oblast Trutnovska, kde má muž vazby k obci Čermná.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po hledané školačce. Jakékoli informace o pohybu nebo místu pobytu hubené asi 168 cm vysoké dívky s blonďatými vlasy a modrýma očima jsou vítány na lince 158; přijme je také kterákoli policejní služebna.