Pět občanů Ukrajiny a oba Moldavané měli polská turistická víza, která podle policejního výkladu pracovat u nás neumožňují (byť agentury zprostředkovávající zaměstnávání na to mají odlišný názor). Chyběla jim také povolení k výkonu práce. Právě to je důvod, proč věc bude dál řešit cizinecká policie, řekla Deníku Ivana Kurková z Celního úřadu pro hlavní město Prahu.

Osmadvacet cizinců zajistili příslušníci středočeské cizinecké policie
Při kontrole ve firmě odvedli policisté 28 cizinců

Rozruch na Žižkově vyvolal požár odpaduBez větších malérů se obešel požár ve dvoře restaurace, který ve čtvrtek dopoledne vyvolal pozornost v Sudoměřské ulici na Žižkově. Plameny, které zachvátily odpad, přijely zlikvidovat dvě jednotky hasičů.

Muž v poutech. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muž obtěžující hosty v baru začal narážet hlavou do zdi

Muž rozhazující odpadky začal kopat do strážníkůNa záchytku putoval poté, co strážníkům nadýchal 3,02 promile. Tak dopadl 34letý muž, kterého hlídka strážníků z Prahy 5 zastihla v křižovatce ulic Nádražní a Na Bělidle, kde seděl na chodníku a rozhazoval kolem sebe odpadky. Výzvě k prokázání totožnosti nevyhověl – a odmítal jakkoli spolupracovat. Na chvíli se zdálo, že se to mění, ve chvíli, kdy se ho strážníci rozhodli předvést na policejní služebnu. Už po několika metrech se však dotyčný posadil na chodník – a ne a ne se hnout.Jít dál odmítal – a když se ho strážníci pokusili zvednout, začal do nich kopat. To však trvalo jen pár okamžiků. Rychle skončil na břiše a dostal pouta. Následovala dechová zkouška – a pak transport spaciálním vozidlem pro svoz podnapilých osob na záchytnou stanici. Jeho počínání bylo vyhodnoceno jako přestupky, které se budou řešit ve správním řízení.

Kriminalisté hledají návštěvnici pošty, mají řadu otázekPo zatím neznámé ženě, která byla na jaře spatřena na poště v pražských Kobylisích, pátrají kriminalisté z protidrogového týmu krajského policejního ředitelství v Hradci Králové. Rádi by od ní získali odpovědi na své otázky, které by podle jejich přesvědčení mohly významně pomoci při objasňování případu nálezu zakázaných látek v poštovní zásilce. Balík kdosi odesílal 13. dubna právě z pošty v Kobylisích. „V souvislosti s probíhajícím šetřením se policisté obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc s určením totožnosti ženy, která se pohybovala na uvedené poštovní pobočce – a svým svědectvím by mohla významnou měrou přispět k řádnému objasnění prošetřované události,“ připomněl policista Aleš Brendl. Uvedl, že žena ve věku kolem 30 let, která má (nebo alespoň před čtyřmi měsíci měla) delší tmavé vlasy, podle zjištění detektivů hovořila plynule česky. Jakékoli informace k hledané ženě i k případu lze policistům předat prostřednictvím bezplatné linky 158 – nebo je možné zavolat na telefonní číslo 974 533 466 či 974 533 458 (se záznamníkem).

Požár plastových trubek.
KRIMI MIX: Při svařování trubek shořelo čtyřicet tisíc korun

Plameny zničily favorit přestavěný na elektřinuS neobvyklým zásahem u požáru netradičního elektromobilu si ve čtvrtek odpoledne museli poradit hasiči z Holešovic. Po 15. hodně začaly v Údlické ulici v Dolních Chabrech hořet akumulátory vozu Škoda Favorit přestavěného již v roce 1992 na elektrický pohon. Důsledkem technická závady se stala škoda vyčíslená na sto tisíc korun. Hasiči sice ochlazovali baterie zasažené požárem v zadní části vozu – zabránit tomu, aby plameny pronikly do celého interiéru a vnitřek kompletně zničily, se však nepodařilo.