„Zatím neznámý pachatel zaútočil zezadu na poškozenou, která šla po chodníku od autobusu. Násilník ženu objal rukama kolem těla a začal ji přes oblečení osahávat," přiblížil první okamžiky napadení – s dodatkem, že k dokonání znásilnění zřejmě nedošlo jen kvůli tomu, že se žena aktivně bránila.

Pachatel sice se svým záměrem neuspěl – oběť se mu ale podařilo srazit na zem. Pak popadl ženinu kabelku, o kterou se s majitelkou přetahoval. „Poškozenou za tuto kabelku dokonce táhl asi tři metry po zemi, než praskl popruh," přiblížil Daněk charakter napadení. S kabelkou obsahující peníze, platební kartu a doklady pak agresor utekl.

Bankovní kartu, která byla v kabelce, pak neznámý muž asi 20 minut po činu použil v prodejně potravin. Tam jeho podobu zachytily bezpečnostní kamery. Záznamy v pondělí policisté zveřejnili – a přidali i kreslený portrét útočníka: identikit, který se napadené ženě podařilo sestavit s pomocí policejních specialistů. Věří, že podezřelého někdo pozná a prostřednictvím linky 158 policistům poradí, kde ho hledat.

„V případě odsouzení hrozí za výše popsané jednání trest odnětí svobody až na deset let," poznamenal Daněk.

Hledá se štíhlý svalnatý mladíkV souvislosti s pokusem o znásilnění završeným loupeží hledají kriminalisté štíhlého muže sportovní postavy ve věku 20 až 25 let, vysokého 170 až 175 centimetrů.V souvislosti s pokusem o znásilnění završeným loupeží hledají kriminalisté štíhlého muže sportovní postavy ve věku 20 až 25 let, vysokého 170 až 175 centimetrů. Pachatel měl vlnité vlasy dlouhé asi pět centimetrů. Na sobě měl zelenou sportovní bundu s oranžovými prvky na hrudi a světlé dlouhé kalhoty. Popis dále připomíná světlé boty a na zádech tmavý batoh.